18 - 55 yaş arası milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! İlaç gibi gelecek 4471 TL ödeme hesabınızda

Ülkemizde milyonlarca vatandaşa maddi destek sağlanıyor. Destek ödemeleri devam ederken bu kez 18 - 55 yaş arası vatandaşlar için 4471 TL'lik ödeme için detaylar duyuruldu.

18 - 55 yaş arası milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! İlaç gibi gelecek 4471 TL ödeme hesabınızda

18 - 55 yaş arası milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor! İlaç gibi gelecek 4471 TL ödeme hesabınızda - Türkiye'de artan maliyetler enflasyonla mücadeleyi de beraberinde getiriyor. Vatandaşların nakde olan ihtiyaçları devam ederken hükümetin talimatıyla bakanlıklar tarafından verilen destekler bulunuyor.

Bakanlıklar tarafından belirlenen yardım programları kapsamında hangi alanlarda kimlere destek verildiği merak ediliyor. Söz konusu yardım programları belirli şartlar çerçevesinde verilirken ödeme aralıkları ve miktarları da değişiklik gösteriyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ''İşe Başlama Yardımı'' kapsamında hesaplara ödeme yapılıyor.

para9-001.jpg

İŞE BAŞLAYANLARA NAKİT DESTEĞİ

İhtiyaç sahibi olarak belirlenen pek çok bireye nakdi yardım sağlanırken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 18 - 55 yaş arası vatandaşlara işe başlama yardımı veriyor. İşe Başlama Yardımı 3294 sayılı Kanun kapsamındaki düzenli sosyal yardım programlarından yararlanan hanelerde ikamet edenler arasından 18 - 55 yaş arasında olanlara belirli şartlarla veriliyor.

ekran-goruntusu-2023-09-02-223631.png

18 - 55 yaş arası vatandaşlardan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca (SYDV) çalışabilir olarak değerlendirilerek İŞKUR’a bildirilen ve sosyal güvenceli bir işe yerleşen sosyal yardım alan kişilere yönelik nakdi yardım sağlanıyor.

KİMLİK KARTI İLE BAŞVURU YAPANA 4471 TL ÖDENİYOR

İşe Başlama Yardımından İŞKUR tarafından iş görüşmesine yönlendirilen sosyal yardım alan bireylerden sosyal güvenceli bir işe başlayanlar faydalanabiliyor. Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemi üzerinde yapılan incelemede, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kayıtlarında işe başlama bilgisi görülen sosyal yardım yararlanıcıları 60 gün içerisinde faydalanabiliyor.

para-003.jpg

Başvuru yapmak için Kimlik Belgesi yeterli oluyor. Yardım miktarı ise brüt asgari ücretin üçte birine karşılık gelen tutar olarak belirleniyor. Söz konusu destekten aynı yıl içerisinde bir defa yararlanılabiliyor. Ödemeler 2023 yılı için 4 bin 471 lira 50 kuruş olarak yapılıyor. Bu kapsamda olup da iş görüşmesine gidenlere maddi destek sağlanıyor. İş görüşmesine gidenlere yapılan bu ödemeden de 18 - 55 yaş arası vatandaşlar faydalanabiliyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER