18 - 55 yaş aralığındaki kadınlara nakdi destek duyuruldu! Hesaplara 1300 TL ödenecek

Belirli şartlara bağlı olarak ihtiyaç sahibi olan bireylere yönelik bakanlıklar tarafından çeşitli destek ödemeleri yapılıyor. Buna bağlı olarak pek çok yaş grubuna özel destek ödemesi yapılırken bir duyuruda kadınlar için 1300 TL açıklaması ile geldi.

18 - 55 yaş aralığındaki kadınlara nakdi destek duyuruldu! Hesaplara 1300 TL ödenecek

18 - 55 yaş aralığındaki kadınlara nakdi destek duyuruldu! Hesaplara 1300 TL ödenecek - Türkiye'de pek çok kurum tarafından belirli şartlara bağlı olarak ihtiyaç sahibi kişilere yönelik destek ödemeleri yapılıyor. Hükümet tarafından alınan kararlar doğrultusunda ihtiyaç sahibi olarak belirlenen bireylere çeşitli destek programları devam ediyor. Bakanlıklar tarafından yürütülen projelerle nakdi destek ödemeleri yapılırken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın da barınma, gıda, yaşlı, engelli, aile, öğrenci, sağlık ve eğitim alanlarında çeşitli programları bulunuyor.

Bakanlıkların birbirinden farklı yardım programları ihtiyaç sahipleri ile buluşmaya devam ediyor. İhtiyaç sahibi olarak belirlenen kriterleri karşılayan bireylere belirli sürelerde belirli miktarlarda bir destek ödemesi yapılıyor. Söz konusu ödemeler Doğum Yardımı kapsamında da yapılıyor.

DOĞUM YAPAN KADINLARA ÖZEL DESTEK PROGRAMI

Doğum yapan kadınlar için destek programı bulunuyor. Bu destek programı kapsamında birinci, ikinci, üçüncü ve sonraki doğumlar için annelere destek ödemesi yapılıyor. İhtiyaç sahibi ailelere destek ödemeleri yapılmaya devam ederken 'Doğum Yardımı Yardım Programı' adıyla her yaştan doğum yapan kadınlar için nakdi destek ödemesi olarak yapılıyor.

Türkiye'de dinamik nüfus yapısının korunması ve Anayasa'da yer alan sosyal devlet ilkesi gözetilerek canlı doğum ile dünyaya gelen çocukların bulunduğu hanelere nakit desteği sağlanıyor. Bu destek bir kereye mahsus yapılıyor.

ekran-goruntusu-2023-08-21-101421.png

1300 LİRAYA KADAR DESTEK ÖDEMESİ HAKKI ELDE EDİLİYOR

Doğum Yardımı Sistemi (DYS) adıyla yapılan yardımlar, 15 Mayıs 2015 tarihi ve sonrasında canlı doğum gerçekleştiren Türk Vatandaşlarına ve Mavi Kart sahiplerine yapılıyor.

  • Başvuru önceliği annenindir ve annenin Türk Vatandaşı - Mavi kartlı ya da sağ olmaması halinde, başvuru aynı şartları taşıyan baba tarafından yapılmaktadır.
  • Yurt içinde ve yurt dışında 15 Mayıs 2015 tarihinde ve sonrasında canlı doğum gerçekleştiren Türk Vatandaşları ve Mavi Kart sahipleri faydalanabilmektedir.
  • Doğum Yardımı ödemeleri yapılan başvurunun Doğum Yardımı Sistemine (DYS) girildiği ayı takip eden ay içerisinde hak sahiplerince PTT şubelerinden çekilebilir.,

Bu kapsamda hak sahibi olarak belirlenen ailelerin hesabına bir kere olmak üzere;

  • Birinci çocuk için 300 TL
  • İkinci çocuk için 400 TL
  • Üçüncü ve sonraki çocuklar için 600 TL olmak üzere tek seferlik yapılıyor.

ekran-goruntusu-2023-08-21-102433.png

ekran-goruntusu-2023-08-21-102445.png

İlk doğumunu takip eden diğer doğumlar için 3 çocuk doğuran anneler toplamda bin 300 TL ödeme alamaya hak kazanıyor. 3 çocuk ve üzerine ödemeler 600 lira olarak devam ederken 1300 TL ödemenin miktarı 600 TL şeklinde artıyor. Ancak bir annenin 3 kez doğum yaptığı düşünülürse toplamda yalnızca bir kez 1300 TL ödeme alabiliyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER