18 - 55 yaş aralığındaki kadınlara 24 ay boyunca nakdi destek duyuruldu! Hesaplara 9600 TL ödenecek

Belirli şartlara bağlı olarak ihtiyaç sahibi olan bireylere yönelik bakanlıklar tarafından çeşitli destek ödemeleri yapılıyor. Buna bağlı olarak pek çok yaş grubuna özel destek ödemesi yapılırken bir duyuruda kadınlar için geldi.

18 - 55 yaş aralığındaki kadınlara 24 ay boyunca nakdi destek duyuruldu! Hesaplara 9600 TL ödenecek

18 - 55 yaş aralığındaki kadınlara 24 ay boyunca nakdi destek duyuruldu! Hesaplara 9600 TL ödenecek - Ülkemizde pek çok kurum tarafından belirli şartlara bağlı olarak belirlenen ihtiyaç sahibi kişilere destek ödemeleri yapılıyor. Hükümet tarafından alınan karar doğrultusunda ihtiyaç sahibi olarak belirlenen bireylere yönelik çeşitli destek programları geliştiriliyor. Bakanlıklar tarafından yürütülen projelerle nakdi destek ödemeleri yapılırken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın da barınma, gıda, yaşlı, engelli, aile, öğrenci, sağlık ve eğitim alanlarında çeşitli programları bulunuyor.

Bakanlıkların birbirinden farklı yardım programları ihtiyaç sahipleri ile buluşmaya devam ediyor. İhtiyaç sahibi olarak belirlenen kriterleri karşılayan bireylere belirli sürelerde belirli miktarlarda bir destek ödemesi yapılıyor. Söz konusu ödemeler Çoklu Doğum Yardım Programı (ÇDY) kapsamında da yapılıyor.

ÇOKLU DOĞUM YAPAN KADINLARA ÖZEL DESTEK PROGRAMI

Çoklu doğum yapan kadınlar için destek programı bulunuyor. Bu destek programı kapsamında 2 yıl boyunca annelere ödeme yapılıyor. İhtiyaç sahibi ailelere destek ödemeleri yapılmaya devam ederken 'Çoklu Doğum Yapan Muhtaç Ailelere Nakdi Destek Verilmesi Yardım Programı' adıyla her yaştan doğum yapan kadınlar için nakdi destek ödemesi yapılıyor.

sosyal-destek.jpg

Türkiye'de dinamik nüfus yapısının korunması ve Anayasa'da yer alan sosyal devlet ilkesi gözetilerek çoklu doğum ile dünyaya gelen çocukların bulunduğu muhtaç hanelerdeki 0 - 24 ay arası çocukların beslenme ve bakım ihtiyaçları için oluşturulan fon kaynağı ile hak sahiplerine yardım yapılıyor.

10 BİN LİRAYA KADAR DESTEK ÖDEMESİ HAKKI ELDE EDİLİYOR

Çoklu Doğum yardımından Türk Vatandaşı olan ve 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik (SYDT) Kanunu kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıfları tarafından muhtaç olduğu tespit edilen, çoklu doğum ile dünyaya gelen çocukların bulunduğu hanelerdeki anneler faydalanabiliyor. Bu kapsamda hak sahibi olarak belirlenen ailelerin hesabına 2 ayda bir olmak üzere 24 ay süreyle 400 TL ödeme yapılıyor. Söz konusu ödeme 24 ay boyunca 9 bin 600 lirayı buluyor. Neredeyse 10 bin lirayı gören bu ödemelerden faydalanmak için de başvuru yapılması gerekiyor.

sosyal-destek-001.jpg

Çoklu Doğum Yardım programına başvurular bireylerin ikametgahlarının bulunduğu il/ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na (SYDV) yapılıyor. Hak sahibi olarak belirlenen ailelere ödemeler 24 ay olarak yapılırken ödemelerinde en fazla 24 ay faydalanılabiliyor.

ekran-goruntusu-2023-07-20-163128.png

Çoklu Doğum Yardımı son gelen zamla birlikte 215 liradan 400 liraya yükseldi. Bu kapsamda 400 lira değerinde ödeme almaya hak kazanan annelere 24 ay boyunca toplamda 9 bin 600 liralık bir ödeme yapılmış oluyor.

Ekonomi haberleri için ''Haberankara.com'' adresini takip edebilirsiniz.

SONRAKİ HABER