17.002 TL olarak açıklanan asgari ücret dolar karşısında 2.708 lira değer kaybetti

Asgari ücretli çalışanların alım gücü yükselen enflasyon ve dolar karşısında büyük bir hızla erimeye devam ederken dolar karşısında asgari ücretlinin alım gücü 2 bin 708 liralık kayıp yaşadı.

17.002 TL olarak açıklanan asgari ücret dolar karşısında 2.708 lira değer kaybetti

Enflasyonda yaşanan yükselişin sürmesine rağmen Temmuz ayında asgari ücretli çalışanlara bu sene enflasyon zammı verilmemişti. 2022 senesinde yükselen enflasyon nedeniyle ilk kez memur ve emeklilere olduğu gibi asgari ücretli çalışanlara da ara zam verilmiş, bu uygulama enflasyonda yaşanan yükselişin sürmesi nedeniyle 2023 senesinde de devam etmişti.

TEMMUZ'DA ARA ZAM GELMEYEN ASGARİ ÜCRET ERİMEYE DEVAM EDİYOR!

1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olan asgari ücret maaşı yapılan açıklama ile 17 bin 2 TL olarak belirlenmişti. Yapılan açıklamada asgari ücrete enflasyonla mücadele kapsamında bu sene tek zam vrileceği ve Temmuz ayında ara zam gelmeyeceği duyurulmuştu. Ağustos ayında enflaysonda yaşanan yükselişin devam etmesine ve asgari ücretli çalışanların tüm taleplerine rağmen ne yazık ki ara zam verilmemişti.

17.002 TL olarak açıklanan asgari ücret dolar karşısında 2.708 lira değer kaybetti

1 Ocak 2024 tarihinde açıklandığında asgari ücretle o günkü kur üzerinden asgari ücretli çalışanlar toplamda 577 dolar alabiliyordu. Dolar kuru bugün itibariyle 34,16 liraya yükselirken bu da asgari ücret alan bir kişinin aylık maaşının dolar karşısında 2 bin 708 TL alım gücü kaybına uğramasına neden oldu. Dolar kuru ile aynı hesap yapıldığında asgari ücretli bir çalışanın bugün 19 bin 710 TL maaş alması gerekiyordu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER