17 bin TL'ye ıPhone geliyor! Kuyruk oluşturacak bu fırsat kaçmaz

Vatandaşlar hızla yükselen ıPhone fiyatlarına yetişemezken maddi anlamda almak isteyen vatandaşların hevesi kursağında kaldı.

17 bin TL'ye ıPhone geliyor! Kuyruk oluşturacak bu fırsat kaçmaz

Peş peşe gelen zamlar ve rekor kırarak yükselişe devam eden dolar kuru birçok sektöre zam gelmesine neden olurken özellikle de teknolojik aletler dolar kuruna bağlı olarak bir hayli artmaya başladı. Telefon markaları arasında en çok sevilen ve tüm dünya tarafından milyarlarca kişinin kullandığı Apple ıPhone'nun Türkiye'de fiyatları bir hayli artarken zamlı haliyle ıPhone fiyatları yaklaşık 50 bin TL'ye kadar çıktı.

Vatandaşlar hızla yükselen ıPhone fiyatlarına yetişemezken maddi anlamda almak isteyen vatandaşların hevesi kursağında kaldı. Gelen son bilgiler doğrultusunda 17 bin TL'ye ıPhone'nun satışa çıkacağı aktarılırken detaylar oldukça dikkat çekti.

YENİ İPHONE MODELİ GELİYOR!

Apple tarafından bir yeni telefon modelinin üretildiği ve çok yakında piyasaya sürüleceği açıklanırken fiyatı 50 bin TL'ye kadar çıkan ıPhoneların yanı sıra orta gelirli vatandaşların kolaylıkla alabileceği bir model üretilmesine karar verildi. Sadece 17 bin TL'ye satılacak olan ıPhone detayları merak konusu oldu.

Enflasyon, dolar kuru ve vergiler derken Türkiye'de ıPhone sahibi olabilmek bir hayli zorlaştı. Artan fiyatların ardından ıPhone almak isteyen vatandaşlar genellikle yurt dışından alarak Türkiye kaydı yaptırmaya çalışırken kayıt ücretlerine de zam gelmesiyle hevesler kursakta kalmıştı. Yaşanan gelişmelerin ardından orta gelirli vatandaşların ıPhone alabilmesi için Apple'dan bir yeni adım atıldı.

17 BİN TL'YE SATILACAK!

Özellikle Hindistan pazarını hedefleyen Apple, çok ucuz bir iPhone modelini satışa sunmak üzere olduğunu belirtti. Apple’a yakın isimlerden Ming Chi Kuo, Cupertino merkezli şirketin rekabeti tabana yaymak için ucuz bir iPhone modeli satışa çıkarılacağını duyururken modelin özellikleri de netlik kazandı.

Apple’ın A12 yongasını kullanacağı telefonda 2GB RAM ve 64GB temel depolama alanı ile karşımıza çıkarken aynı zamanda klasik iPhone tasarımı şeklinde olacağı ve Home tuşu ve tek bir ana kamera olacağaı açıklandı.

SONRAKİ HABER