150 bin TL faizsiz evlilik kredisi başvurusu için şartlar nedir?

Uzun süredir pek çok genç tarafından beklenen evlilik kredisi hakkında merak edilenlerin artmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başvuru şartlarının belirlendiği öğrenildi.

150 bin TL faizsiz evlilik kredisi başvurusu için şartlar nedir?

Geçtiğimiz seneden itibaren gençler için duyurulan evlilik kredisi hakkında merak edilenlerin artmasının ardından vatandaşlar tarafından beklenen açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geldi. Bu çerçevede uzun süredir beklenen başvuru şartlarının belirlendiği ifade edildi. Yapılan belirlemeler sonucunda bakanlık tarafından kişilerin 150 bin TL kredi için sağlaması gereken şartlarının neler olduğu belirtildiği öğrenildi.

150 BİN TL EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından evlilik kredisi hakkında yapılan açıklamalarda "Gençlerimizin hem evlilik hayallerine hem de farklı projelerine destek olmayı hedefledik. Aile kurma yolunda ilk adımı atacak gençlerimize faizsiz kredi imkanı sunacağız. Gençlerimiz bu destekle aynı zamanda kendi projelerini de hayata geçirebilecek. Programın ekonomik destek kısmıyla başvurusu onaylanan kişilere toplam 48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunulacak. Fonda biriken parayla orantılı şekilde süreci yürüteceğiz." şeklinde ifadeler ile evlilik kredisi hakkında bilgilendirme yapıldı.

YAŞ ŞARTINA KARŞI DİKKAT!

Konu hakkında yapılan açıklamalarda kişilerin yaş şartına karşı dikkatli olması belirtilirken, "Yaş gruplarına ilişkin incelemeler yapıldı. Fondan faydalanmak isteyen gençlerimizin başvuru tarihi itibarıyla 18-29 yaş arasında yani 30 yaşından gün almamış olması gerekiyor" ifadelerine yer verildi.

İKİ ASGARİ ÜCRETİ GEÇMEMESİ GEREKİYOR!

Yaş şartının yanı sıra kişilerin ekonomik şartların da oldukça önemli olduğu belirtilirken, "Yoğun fizibilite çalışmaları yapıldı, uluslararası kriterler incelendi. Çok sayıda gencimizin söz konusu fondan yararlanması için çiftlerin gelir toplamının brüt 2 asgari ücreti aşmaması gerektiği yönünde bir kriter belirlendi" ifadeleri ile sağlanması gereken şartların belirlendiği ifade edildi.

EĞİTİMİN DE ALINMASI ŞARTLARIN ARASINDA YER ALDI!

Son olarak Aile Bakanlığı tarafından evlilik kredisi için gerekli eğitimlerin alınması gerektiği de ifade edilerek, “Fondan yararlanacak gençlerimizin Bakanlığımızın evlilik öncesi sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetinden yararlanması ve evlilik sonrasında sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmesi gerekiyor. Bu fonla Türkiye'nin yeraltı zenginliklerinden elde edilecek gelirlerle gençlerimizin geleceğine yatırım yapacağız.” denildi.

Kişiler için sağlanması gereken şartlar yukarıda olduğu gibi verilerek başvuruların ise 15 Şubat 2024 tarihinde başlayacağı öğrenildi.

SONRAKİ HABER