150 bin TL faizsiz evlilik kredisi başvuruları başladı mı, şartları nedir?

Evlenmeyi düşünen milyonlarca genç çift tarafından merakla beklenen açıklama geldi. Yapılan açıklamalara göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından konulan şartlar çerçevesinde başvuruların başlayacağı ifade edildi.

150 bin TL faizsiz evlilik kredisi başvuruları başladı mı, şartları nedir?

Geçtiğimiz sene seçim döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ve daha sonra da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalar sonucunda yürürlüğe giren evlilik kredisi hakkında şartlar belli oldu. Resmi Gazete'de yayımlanan Aile Destek Fonu ile birlikte belirli şartları sağlayan kişilerin verilecek olan 150 bin TL faizsiz kredinin şartları hakkında detaylar da en çok araştırılanlar arasında yer aldı.

150 BİN TL FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ İÇİN BAŞVURULAR BAŞLIYOR!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş tarafından yapılan açıklamalara göre kişilerin 150 bin TL değerindeki evlilik kredisine başvuru yapabilmesi için başvuru ekranlarının 15 Şubat itibariyle başlayacağı öğrenildi.

Konu hakkında yapılan açıklamalarda “Cumhurbaşkanımızın vizyonu doğrultusunda oluşturulan Aile ve Gençlik Fonu’nda pilot bölge olarak deprem bölgesini belirledik.

Deprem bölgesi için şartları özellikle esnettik, farklı tutuyoruz.

Gençlerimizin hem evlilik hayallerine hem de farklı projelerine destek olmayı hedefledik.

Aile kurma yolunda ilk adımı atacak gençlerimize faizsiz kredi imkanı sunacağız.

Gençlerimiz bu destek ile aynı zamanda kendi projelerini de hayata geçirebilecek.

İlerleyen süreçte ise programı tüm gençlerimizi kapsayacak şekilde bütün Türkiye’de yaygınlaştıracağız.

Programın ekonomik destek kısmı ile başvurusu onaylanan kişilere toplam 48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunulacak. Fonda biriken para ile orantılı şekilde süreci yürüteceğiz.” şeklinde ifadeleri ile süreç hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

SONRAKİ HABER