1.490.000 TL fiyatlı sıfır kilometre Seat Leon 828.105 TL’ye satılıyor!

Sıfır kilometre otomobillerin fiyatları alım gücünü aşınca ÖTV muafiyetli satışlar önem kazanmaya başladı. Seat Leon için ÖTV muafiyetli fiyat açıklandı.

1.490.000 TL fiyatlı sıfır kilometre Seat Leon 828.105 TL’ye satılıyor!

Türkiye’de sıfır kilometre otomobil piyasasında fiyatlar vatandaşın alım gücünün ötesine geçti. Orta halli olarak değerlendirilen araçların fiyatları 1,5 Milyon TL’ye dayandı. Bu fiyatlar uygulanmaya başlanınca vatandaşlar ucuz şekilde otomobil satın almanın yollarını araştırmaya başladılar. Bir otomobilin ucuz fiyatla satın alınabilmesi oldukça zor olsa da imkansız değil. ÖTV muafiyetli sistem işin içine girdiğinde fiyatlar değişebiliyor.

ÖTV MUAFİYETİ NEDİR?

Sıfır kilometre otomobillerin maliyet kalemleri araştırıldığında neredeyse aracın fiyatı kadar ÖTV ödendiği görülüyor. Yüzde 80 ÖTV diliminde o0lan çoğu otomobil için toplam fiyatın yaklaşık yüzde 40 civarını ÖTV maliyeti oluşturuyor. Bu ÖTV maliyeti ÖTV muafiyeti ile devreden çıkınca otomobil fiyatları da yarı yarıya ucuzlayabiliyor. Ancak ÖTV muafiyeti ile her önüne gelen sıfır kilometre otomobil satın alamıyor.

Devlet ÖTV muafiyetini sadece engelli vatandaşlara bir hak olarak veriyor. Lakin onda da yüzde 90 ve üzerinde engelli olmak şartı aranıyor. Bu şartı karşılayanlar 5 yıllık bir ÖTV muafiyeti hakkı elde ediyorlar. Sıfır kilometre aracı ÖTV muafiyeti ile satın alan vatandaş herhangi bir ÖTV ödemesi yapmıyor. Ancak bu araç 5 yıldan önce satılmak istenirse ÖTV ödemesinin yapılması isteniyor. Bu da pek akıllıca olmayacağı için kimse bu yola başvurmuyor.

ÖTV MUAFİYETLİ SEAT LEON!

Seat firmasının oldukça beğenilen modellerinden olan Seat Leon üstün nitelikleri olan bir araç olarak dikkat çekiyor. Sedat Leon 1.0 eTSI 110 HP DSG Style şu anda 1.490.000 TL’ye satılıyor. ÖTV muafiyeti devreye girdiğinde bu aracın fiyatı 828.105 TL’ye düşüyor. Böylece aracın fiyatında çok önemli bir indirim sağlanmış oluyor. ÖTV muafiyeti hakkı olanlar için kazançlı bir teklif olurken Seat Leon satın almanın en ucuz yolunun bu olduğu bildirildi.

SONRAKİ HABER