1,20 faizli 15 yıl vadeli ilk evim konut kredisi heyecanı! İlk kez ev sahibi olacaklar hemen inceleyin

Konut kredileri ile ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor. Konut kredisi ile ev almak isteyenler yüksek faizlerden şikayet ederken ilk kez ev alacak olanlar için daha önce de çeşitli kampanyalar düzenlenmişti. Yeni yılda da düşük faizli kredi kampanyası beklenirken heyecanlandıran açıklama geldi.

1,20 faizli 15 yıl vadeli ilk evim konut kredisi heyecanı! İlk kez ev sahibi olacaklar hemen inceleyin

Ülkemizde pandemi dönemi ile beraber artan konut fiyatları vatandaşların bütçelerini aştı. Konut sahibi olabilmek için nakit desteğine ihtiyaç duyan vatandaşlar bankaların kredi paketlerine başvuru yaparken artan faizler de krediye olan talebi düşürdü.

Kredi çekmek isteyen ancak geri ödeme miktarından dolayı kredi çekecek durumu olmayan vatandaşlar, kredi kampanyası beklemeye başladı. Gayrimenkul sektöründe de satışların azalması ile beraber daralma endişesi yaşanırken hükümetin kampanya yapması beklenirken ilk açıklama Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan geldi.

DÜŞÜK FAİZLİ KONUT KREDİSİ İLK KEZ EV SAHİBİ OLACAKLARI KAPSIYOR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2023 yılı kasım ayında yapılan Kabine Toplantısının ardından yaptığı açıklamada konut kredisi kampanyasına değindi. 'Aile ve Gençlik Fonu' ve konut kredisiyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, ‘’İlk ev alımında kredi erişimini sağlıyoruz. Orada bir düzenleme yapacağız demiştik onu bu şekilde yapmış olduk. İkinci ve üçüncü konut alımında artık pek kredi imkanı yok.

1,20 faizli 15 yıl vadeli ilk evim konut kredisi heyecanı! İlk kez ev sahibi olacaklar hemen inceleyin

İkinci, üçüncü konuta kredi imkânı olmayınca konut kredi imkânları ilk konut sahipliği için kullanılmış oluyor.'' dedi. Konut ve kredi ilişkisine değinen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, ‘’Konut sahipliği meselesini sadece kredi odaklı değil aynı zamanda konut arzıyla birlikte düşünmek lazım. Konut arzı ve konut talebi şeklinde. Aksi takdirde sırf krediyi düşünürseniz konut fiyatlarını istemediğiniz yere götürme ihtimaliniz var. Konut arzını ve konut talebini dengeli bir şekilde yönetmemiz gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

1,20 faizli 15 yıl vadeli ilk evim konut kredisi heyecanı! İlk kez ev sahibi olacaklar hemen inceleyin - Resim : 2

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulması beklenen 1,20 düşük faizli konut kredisi kampanyası hakkında çalışmaların önümüzdeki süreçlerde tamamlanması beklenirken kredinin vadesinin de 180 ay yani 15 yıl olması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER