1,20 faizle konut kredisi verilecek! Kredinin musluğu ev sahibi olmak isteyene devlet eliyle açılacak

Konut fiyatlarındaki fahiş yükselişlerin ardından konuta olan talep azaldı. Konut satış verileri düşerken kiralarında yükselmesi ile beraber ev sahibi olmak isteyenler için kredi desteği müjdesi geld

1,20 faizle konut kredisi verilecek! Kredinin musluğu ev sahibi olmak isteyene devlet eliyle açılacak

Türkiye'de konut satış fiyatları ve kira fiyatları bir hayli yükseldi. Konut fiyatlarının yükselmesi ve enflasyonla mücadele kapsamında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) da faiz artışlarına devam etmesi kredi faizlerini etkiledi. Kredi faizleri yükselirken konut alacaklar olan vatandaşlar geri ödenecek rakamların yüksek olması nedeniyle kredi çekmezken, konut satış verileri de düştü.

Konut satışlarının düşmesi ile beraber hükümetin konuya el atacağı öğrenildi. Düşük faizli konut kredisi kampanyası yapılacağı duyurulurken konut almak isteyenlerin beklediği kampanya için ilk açıklama yapıldı. Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ilk kez ev almak isteyenlere 15 yıl vadeli, 1.20 faizli konut kredisi verileceği bildirildi.

İLK KEZ EV ALACAKLARA DÜŞÜK FAİZLİ KONUT KREDİSİ DESTEĞİ SAĞLANACAK

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 1.20 düşük faizli konut kredisi hakkında açıklamalarda bulundu. İlk evim konut kredisi adıyla da duyurulan kampanya kapsamında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ev almak isteyenler için teşvik verileceğini bildirirken "Ev konusu şöyle; ikinci ve üçüncü ev alımında krediye erişimi zorlaştırdı Merkez Bankası'yla BDDK biliyorsunuz. İlk ev alımında kredi erişimini sağlıyoruz. Orada bir düzenleme yapacağız demiştik onu bu şekilde yapmış olduk'' dedi.

1,20 faizle konut kredisi verilecek! Kredinin musluğu ev sahibi olmak isteyene devlet eliyle açılacak

Açıklamasına devam eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, ‘’İkinci ve üçüncü konut alımında artık pek kredi imkânı yok. İkinci, üçüncü konuta kredi imkanı olmayınca konut kredi imkanları ilk konut sahipliği için kullanılmış oluyor.'' değerlendirmesinde bulundu.

1,20 faizle konut kredisi verilecek! Kredinin musluğu ev sahibi olmak isteyene devlet eliyle açılacak - Resim : 2

Kredi teşvikine ilişkin ‘’Konut sahipliği meselesini sadece kredi odaklı değil aynı zamanda konut arzıyla birlikte düşünmek lazım. Konut arzı ve konut talebi şeklinde. Aksi takdirde sırf krediyi düşünürseniz konut fiyatlarını istemediğiniz yere götürme ihtimaliniz var.

1,20 faizle konut kredisi verilecek! Kredinin musluğu ev sahibi olmak isteyene devlet eliyle açılacak - Resim : 3

Konut arzını ve konut talebini dengeli bir şekilde yönetmemiz gerekiyor." diyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'ın ardından detayların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulması bekleniyor. 1.20 düşük faizli konut kredisi kampanyası hakkında çalışmaların tamamlanması beklenirken kredinin 15 yıl vade ile verilmesi öngörülüyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER