1,20 faizle konut kredisi ne zaman çıkacak, kimlere, hangi şartlarla verilecek?

Konut fiyatlarının yükselmesinin ardından ülke genelinde satış rakamların düşüş gözlendi. Ev satışları azalırken sektörde yaşanan daralma endişesi yeni kampanya beklentilerini beraberinde getirirken 1,20 faizli konut kredisi detayları merak edildi.

1,20 faizle konut kredisi ne zaman çıkacak, kimlere, hangi şartlarla verilecek?

Türkiye'de konut fiyatları bir hayli yükseldi. Konut fiyatlarının yükselmesi ve kredi faizlerinin de artması ile birlikte vatandaşlar ev sahibi olmakta zorlanmaya başladı. Konut alabilmek için nakit ihtiyacını gideremeyen vatandaşlar ev alamazken bu durumda konut satışlarını etkiledi. Konut satışlarındaki azalmaların ardından sektörde yaşanan daralma endişesi de yerini kampanya beklentilerine bıraktı.

Düşük faizli konut kredisi ile ilk kez ev sahibi olmak isteyenlere kolaylık sağlanacağı duyurulmuştu. Kampanyanın detayları merak edilirken 1,20 faiz oranıyla verilmesi beklenen konut kredisi hakkında ''1,20 faizli konut kredisi ne zaman çıkacak, kimler yararlanabilecek?'' sorularına yanıt aranmaya başladı.

YENİ KONUT KREDİSİNDE NE KADAR KREDİ VERİLECEK?

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar faizlerin yükselişi ile kredi çekmekte sıkıntı yaşıyor. Düşük faiz kampanyası ile ev sahibi olma hayaline kavuşmak isteyenler kampanyanın detaylarını araştırıyor. Daha önce Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından düşük faizli konut kredisi kampanyasına ilişkin detaylar merak edildi.

120-faizle-konut-kredisi-ne-zaman-cikacak-kimlere-hangi-sartlarla-verilecek.jpeg

Ancak konuya ilişkin net bir açıklama henüz gelmedi. Emlak sektöründe yaşanan daralma endişesi ve kira derdinden kurtulmak isteyenlerin merakla beklediği konut kredisi kampanyasının ilerleyen günlerde açıklanması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER