120 ay vadeli 500 bin TL konut kredisinin aylık taksit ödemesi güncellendi

Konut kredisi çekip ev sahibi olmak isteyenler bankaların sunduğu konut kredilerinin faiz ve aylık taksit oranlarını yakından takip ediyor. Bu kapsamda aktarılan son habere göre 120 ay vadeli 500 bin TL konut kredisinin aylık taksit ödemesi güncellendi. İşte aylık taksit miktarı..

120 ay vadeli 500 bin TL konut kredisinin aylık taksit ödemesi güncellendi

Kamu bankalarından olan Ziraat Bankası, konut kredisi için hesaplama ekranını açtı. Kredi çekmek isteyenler genel olarak bankalardan 500 bin TL konut kredisi aylık taksit miktarını araştırıyor. Ziraat Bankası 500 bin TL konut kredisinin aylık taksit ödeme miktarı belli oldu.

ZİRAAT BANKASI DUYURDU

Artış gösteren faizlerle beraber enflasyon vatandaşların konut almasını zorlaştırıyor. Bu sebeple elinde bir miktar birikimi olanlar bankalardan 500 bin TL konut kredisi çekilmesi halinde ne kadar ödeme yapacağını merak ediyor. 120 ay vadede ödeme miktarı belli oldu.

500 BİN TL KONUT KREDİSİ AYLIK ÖDEMESİ

Konut kredisi hesaplama aracını web sitesi üzerinden duyuran Ziraat Bankası 500 bin TL’nin hesaplanması halinde geri ödeme tablosunu şu şekilde paylaştı:

120 ay vadeli 500 bin TL konut kredisinin aylık taksit ödemesi güncellendi

Buna göre aylık taksit tutarının 19.651,63 TL olduğu görüldü. Faiz oranının yüzde 3,89 olduğu açıklanırken, yıllık maliyet oranının yüzde 59,5977 olduğu belirtildi. Vade oranı düştükçe taksit oranı artacak ancak toplam geri ödeme de düşük olacaktır.

Ziraat Bankası yapılan hesaplamaya ilişkin bilgilendirme adına, “Hesap makineleri sadece bilgi amaçlı hazırlanmıştır. Hesap makinesi ile yapılan işlemler bağlayıcı bir fiyat içermemektedir. T.C. Ziraat Bankası A.Ş.'nin kredi faiz oranlarını değiştirme hakkı saklıdır” notunu paylaştı.

KONUT KREDİSİNİN ŞARTLARI NEDİR?

Konut kredisi çekmek isteyenlerin birtakım şartları taşıması gerekiyor. Bankaların şartları birbirinden farklılık gösterse de genel olarak aylık ödeme miktarlarının maaş miktarını geçmemesi, kredi notunun yüksek olması aranan en temel şartlar arasında bulunuyor. Ziraat Bankası konut kredisinden yararlanmak isteyenlerin bu kapsamda en yakın banka şubesinden bilgi alabilecekleri ifade edildi.

SONRAKİ HABER