12 Ekim evde bakım parası yattı mı? Evde bakım aylığı sorgulama ekranı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hak sahiplerine ödenen evde bakım paralarının ekim ayı ödeme tarihleri merak edildi. Evde bakım parası alacak olan vatandaşlar 12 Ekim tarihi ile hangi illere ödeme yapıldığını sorgulamaya başladı.

12 Ekim evde bakım parası yattı mı? Evde bakım aylığı sorgulama ekranı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çeşitli alanlarda ihtiyaç sahiplerine ekonomik destek sağlamaya devam ediyor. Bakanlık tarafından sağlanan desteklerden biri de evde bakım parası olarak karşımıza çıkıyor. Evde bakım parası almaya hak kazanan vatandaşlar aylık olarak aldıkları bu ödeme ile ilgili detayları araştırıyor.

Ekim ayının gelmesi ile beraber ödemelerini ne zaman alacaklarını sorgulayan vatandaşlar merak ettikleri sorulara yanıt ararken bir yandan da ''12 Ekim evde bakım parası yattı mı?'' sorusuna yanıt aranıyor. Evde bakım maaşı sorgulama ekranı ile beraber 12 Ekim evde bakım maaşı yatan iller vatandaşlar tarafından takip ediliyor.

12 EKİM EVDE BAKIM PARALARI YATTI MI?

Her ayın ortasında yatırılan evde bakım aylığı ekim ayı ödemeleri için araştırmalar başladı. Evde bakım parası almayı bekleyen hak sahipleri “Ekim ayı evde bakım parası yattı mı?” sorusunun cevabını öğrenmek isterken e-Devlet ya da SMS yoluyla sorgulama işlemini kolayca gerçekleştirebiliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından engelli, yaşlı ve bakıma muhtaç kişilere bakmakla yükümlü bireylere ödenen bu ödemeleri alan kişiler ''Ekim 2023 evde bakım maaşları ne zaman yatacak?'' sorusunu gündeme taşıdı.

ekran-goruntusu-2023-09-26-090603.png

Her ay düzenli olarak yapılan evde bakım maaşı ödemeleri haziran ayı itibarıyla henüz yatırılmadı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan ödemelerin önümüzdeki günlerde hesaplara yatırılacağı tahmin ediliyor. Evde bakım paralarının her ayın 15’i ile 31’i arasında yatırıldığı bilinirken ödeme tarihleri, illere göre değişiklik gösteriyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER