1 yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli 1 milyon liralık faizsiz kredi müjdesi verildi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, Türkiye’nin farklı coğrafyalarında olumsuz hava koşulları, sel ve fırtına nedeniyle zarar gören KOBİ’ler için Acil Destek Kredisi Programını duyurdu. Buna göre faizsiz 1 milyon liralık kredi verileceği öğrenildi.

1 yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli 1 milyon liralık faizsiz kredi müjdesi verildi!

Ankara Sanayi Odası (ASO) Kasım ayı Meclis Toplantısı, ASO Hizmet Binası’nda ASO Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Ardıç’ın ev sahipliğinde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın katılımıyla düzenlendi. Bakan Kacır, yaptığı konuşmada son dönemde Türkiye’nin hem bölgesinde hem de küresel ölçekte pek çok sorunla mücadele etme çabası içinde olduğunu belirtti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır, Acil Destek Kredisi Programı'nı da duyurdu. Bakan Kacır, 12 ay geri ödemesiz 48 ay vadeli 1 milyon liralık faizsiz kredi müjdesi vererek detayları da duyurdu.

''KOBİ’LERİMİZ İÇİN KOSGEB ACİL DESTEK KREDİSİ PROGRAMI’NI BAŞLATIYORUZ''

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Türkiye’nin farklı coğrafyalarında olumsuz hava koşulları, sel ve fırtına nedeniyle zarar gören KOBİ’ler için KOSGEB Acil Destek Kredisi Programı’nı hayata geçirdiklerini belirterek, “Bu hafta yine Türkiye’nin farklı coğrafyalarında yaşadığımız olumsuz hava koşulları, sel ve fırtına nedeniyle zarar görenKOBİ’lerimiz için KOSGEB Acil Destek Kredisi Programı’nı başlatıyoruz. Daha önce yaşadığımız afetlerde olduğu gibi bu afet sonrasında da afetten etkilenen KOBİ’lerimizin yanında olacağız.

ekran-goruntusu-2023-11-22-143704.png

Bu kapsamda Zonguldak Ereğli’de, Batman merkez, Diyarbakır Bismil, İstanbul Şile, Bursa Gemlik gibi afetten etkilenen bölgelerimizde hasar gören işletmelerimize destek olacağız. Hasarlarını belgeleyen ve ilgili komisyonlarca kayıt altına alınan KOBİ’ler, program kapsamında 1 milyon liraya kadar krediye faizsiz olarak erişiyor olacaklar.'' dedi. Kredinin detaylarını da duyuran Bakan Kacır, “İlk 12 ayı geri ödemesiz, 24 ay vadeli olarak elde edebilecekleri bu kredinin işletmelerimizin zor günlerinde mücadelelerine katkı sunacağını umut ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Konuyla ilgili gelişmelerin ilerleyen günlerde yeniden gündeme gelerek açıklanması bekleniyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER