1 milyon kişiye erken emeklilik piyangosu! 1800 gün daha erken emekli olunacak formül geliyor

Ülkemizde belirli yıllar boyunca çalışan her birey emeklilik hakkı elde ederek devletten maaş alabiliyor. Emeklilik hakkından faydalanmak üzere bazı şartları tamamlaması gereken bireyler de erken emekliliğin formülünü arıyor.

1 milyon kişiye erken emeklilik piyangosu! 1800 gün daha erken emekli olunacak formül geliyor

1 milyon kişiye erken emeklilik piyangosu! 1800 gün daha erken emekli olunacak formül geliyor - Türkiye'de emeklilik sistemi ile çalışma hayatına devam ediliyor. Emekli olabilmek için hayatının belli bir dönemini sigortalı bir çalışan olarak gerçekleştiren bireyler, emekli olacakları gün için de geri sayıma devam ediyor. Zaman zaman gündeme erken emeklilik konuları gelirken Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) seçimlerin ardından ilk torba yasa için çalışmalara başlandı.

TBMM 1 Ekim 2023 tarihine kadar tatile girerken vatandaşlar da seçimin ardından erken emeklilik için gündeme gelecek konuları şimdiden merak etmeye başladı. 1 milyon kişinin erken emekli olması için çalışma yapıldığı öğrenilirken emeklilik sistemi için iki reformun gündeme geleceği bildirildi.

Emekliler burada buluşuyor!TIKLAYIN INSTAGRAM SAYFAMIZI TAKİP EDİN

BAĞKUR'LULARIN ERKEN EMEKLİLİĞİNİN ÖNÜ AÇILACAK

BAĞ-KUR kapsamında bulunanların 7 bin 200 prim günü ile emekli olmasının önü açılacakken bir diğer reformla ise ev kadınları ve anneler için yapılacak. TBMM'de emeklilik reformunu içeren yeni torba yasa için mesaisinin devam edeceği öğrenilirken BAĞ-KUR’luları ilgilendiren kritik adımların atılacağı bildirildi. Sabah'ın haberine göre prim düşürülmesi ve yaş şartıyla ilgili yeniliklerin torba yasa ile hayata geçirileceği bildirilirken Aile ve Gençlik Bankası’nın kurulması ve emeklilik konularının görüşülmesi bekleniyor.

1-milyon-kisiye-emeklilik-talihi-vuracak-tarih-belli-oldu-7200-prim-gunu-olana-mujde.jpg

Emeklilik reformu kapsamında yapılacak çalışmalarla BAĞ-KUR'lular arasında bulunan küçük esnaf ve çiftçiler dahil 1 milyon vatandaşın prim gün şartını 9000'den 7200'e çekecek çalışmayı tamamlayacak. Söz konusu çalışmayı ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı hazırlayacak.

EYT DÜZENLEMESİNE YAKIN BİR ÇALIŞMA BEKLENİYOR

Mart 2023 tarihi ile yürürlüğe giren EYT yasası kapsamında ile 8 Eylül 1999 ve öncesinde sigortalı olanlarda yaş şartı kaldırılmıştı. EYT'liler arasında bulunan BAĞ-KUR'lu kadınlar 20 yılı (7200 gün), erkekler ise 25 tam yılı (9000 gün) tamamladığında emekli olma hakkı elde ederken söz konusu TBMM'ye sunulacak yeni çalışma ile birlikte BAĞ-KUR kapsamına giren EYT'li erkekler için bu süre 7200 güne inmiş olacak. Düzenlemenin hayata geçmesi ile kadın ve erkek sigortalılar eşitlenmiş olacak.

1-milyon-kisiye-emeklilik-talihi-vuracak-tarih-belli-oldu-7200-prim-gunu-olana-mujde.jpeg

Söz konusu bilgiler henüz netlik kazanmazken ilerleyen günlerde bir çalışma yapılması ve TBMM'ye sunulması bekleniyor. Düzenlemenin hayat geçmesiyle de 1 milyon kişi emeklilik hakkı elde etmiş olacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER