Dünya

Kızılay 10 bin kişi kapasiteli aşeviyle Gazze halkının yaralarını sarıyor Kızılay 10 bin kişi kapasiteli aşeviyle Gazze halkının yaralarını sarıyor Kızılay, Gazze’nin Refah kentinde yaşanan saldırılar sebebiyle hizmete ara verdiği 10 bin kişi kapasiteli aşevini yeniden açtı.
Ermenistan Cumhurbaşkanı Paşinyan'ı taşıyan uçak arıza yaptı! Ermenistan Cumhurbaşkanı Paşinyan'ı taşıyan uçak arıza yaptı! İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopter kazası ile hayatını kaybetmesi ve toprağa verilmesinin hemen ardından bir devlet başkanı daha ölüm tehlikesi atlattı. Söz konusu tehlikeyi atlatan Paşinyan'ın İran ve Rusya ile yakın ilişki kuran bir isim olması dikkatlerden kaçmadı.
İngiltere'de seçim erkene alındı! 4 Temmuz'da genel seçim var İngiltere'de seçim erkene alındı! 4 Temmuz'da genel seçim var İngilizler bir kere daha sandık başına gitmeye hazırlanıyor. İngiltere Başbakanı Rishi Sunak yapmış olduğu açıklama ile beklenen erken seçim tarihini resmi olarak ilan edildi.
İspanya, Norveç ve İrlanda'dan Filistin'i tanıma kararı açıklamaları geldi! İspanya, Norveç ve İrlanda'dan Filistin'i tanıma kararı açıklamaları geldi! İsrail'in Filistin halkına uyguladığı acımasız saldırı politikasına dünyadan tepki gösteren ülkelerin sayısı artıyor. Bir çok ülke uluslararası yaptırım ve kararlara aldırmayan İsrail'e en büyük tepkiyi Filistin'i bir devlet olarak tanımakla veriyor.
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin cenaze törenine Türkiye'den iki isim katılacak İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin cenaze törenine Türkiye'den iki isim katılacak İran'ın geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden lideri İbrahim Reisi için resmi cenaze töreni yapılacak. Törende Türkiye'yi temsil için üst düzey isimler yer alacak.
Uzaya giden en yaşlı kişi 90 yaşındaki Ed Dwight oldu Uzaya giden en yaşlı kişi 90 yaşındaki Ed Dwight oldu Son yıllarda devletler haricinde uzay turizmi denilen bir kavram ortaya çıkmıştı. Dünya dışına yapılan ve artık devletlerden bağımsız olarak gerçekleştirilen seyahatler ilgi çekici olmaya devam ediyor.
İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İbrahim Reisi kimdir? İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İbrahim Reisi kimdir? Tüm dünyanın gelişmelerini merakla beklediği olaydan üzücü haber geldi. Azerbaycan dönüşü içinde bulunduğu helikopter düşen Reisinin vefat ettiği resmen açıklandı.
Türkiye İran'ın kendisinden yardım istediğini açıkladı Türkiye İran'ın kendisinden yardım istediğini açıkladı Ülkemizin komşusu olan ve yakın ilişkiler içinde bulunan İran tarihinin en zor günlerinden birisini yaşıyor. Ülkenin Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopter kazası geçirmesi sonucu Türkiye yardım eli uzatmaktan geri durmadı.
İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi helikopter kazası geçirdi! İbrahim Reisi yaşıyor mu? İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi helikopter kazası geçirdi! İbrahim Reisi yaşıyor mu? Akşam saatlerinde dünya gündemine bomba gibi bir haber düştü. İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Azerbaycan ziyaretinin ardından ülkesine dönerken helikopterinin sert iniş yaparak kaza geçirdiği bildirildi.
Papa Francis gelecek yıl Türkiye’yi ziyaret edebilir Papa Francis gelecek yıl Türkiye’yi ziyaret edebilir Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis’in gelecek yıl Türkiye’yi ziyaret etmesi bekleniyor. Bu çerçevede ziyaret programına ilişkin detaylar da belli olurken Francis’in İznik'e gitmeden önce İstanbul'u ziyaret edebileceği ifade edildi.
Fransa Yeni Kaledonya'da çıkan çatışmaları sonlandırmak için bölgeye asker gönderdi Fransa Yeni Kaledonya'da çıkan çatışmaları sonlandırmak için bölgeye asker gönderdi Dünya son günlerde Yeni Kaledonya bölgesinden gelen çatışma haberleri ile yankılanıyor. Avustralya kıtasının yakınında yer alan bu ülkede çıkan tartışmaların nedeni ise yerlilerin başlattığı ayaklanma oldu.
Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya suikast düzenlendi! Robert Fico kimdir, sağlık durumu nasıl Slovakya Başbakanı Robert Fico'ya suikast düzenlendi! Robert Fico kimdir, sağlık durumu nasıl Dünya gündemi Avrupa'dan gelen saldırı haberi ile sarsıldı. Avrupa ülkesi Slovakya'nın başbakanı Robert Fico'nun bir şahıs tarafından silahla vurulduğu ve tedavi altına alındığı bildirildi. Bu gelişme sonrasında Fico'nun kim olduğu ve olayların ayrıntıları merak konusu oldu.