Dünya

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Ekonomistlerin beklentileri ne yönde? FED faiz kararı ne zaman açıklanacak? Ekonomistlerin beklentileri ne yönde? Ekonomi dünyasını yakından ilgilendiren FED’in (Amerikan Merkez Bankası) faiz kararı merakla bekleniyor. FED’in faiz kararının ne zaman açıklanacağı ve ekonomistlerin beklentilerinin ne yönde olacağına dair sıkça aramalar yapılıyor.
Uçak kazasında hayatını kaybeden siyasi isimlere bir yenisi daha eklendi Uçak kazasında hayatını kaybeden siyasi isimlere bir yenisi daha eklendi Dünyanın farklı ülkelerinden peş peşe gelen haberler akıllarda soru işareti oluşturmuştu. Özellikle İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin hayatını kaybetmesi son dönemin en çarpıcı haberi olmuştu.
Gazze için ateşkes teklifi Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde kabul edildi Gazze için ateşkes teklifi Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde kabul edildi ABD Başkanı Joe Biden’ın sunduğu 3 aşamalı ateşkes teklifi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde kabul edildi. Biden'ın teklifinin ilk aşamasında tüm esirlerin serbest bırakılması yer alıyor.
Batı Trakya Türklerinden Yunanistan'a damga vuran seçim zaferi! Batı Trakya Türklerinden Yunanistan'a damga vuran seçim zaferi! Avrupa tarihine adını altın harflerle yazdıran seçim sonuçları bir çok ülkede şaşırtan tablolar ortaya koydu. Fransa'da meclisin feshedildiği, Belçika Başbakanının istifa ettiği süreçte Yunanistan'da da önemli bir sonuç çıktı.
Aşırı sıcaklar dünya genelinde can almaya devam ediyor Aşırı sıcaklar dünya genelinde can almaya devam ediyor Ülkemizde olduğu gibi dünya ülkelerinde de yaz aylarında meydana gelen hava olayları acı tablolar ortaya koyuyor. Özellikle bazı ülkelerde yaz aylarınca onlarca insan hayatını kaybediyor.
Dünya'da sıcaklık rekorları kırılmaya devam ediliyor! Mayıs ayı şaşırtmadı Dünya'da sıcaklık rekorları kırılmaya devam ediliyor! Mayıs ayı şaşırtmadı İnsanlık her geçen sene bir öncekinden daha sıcak bir dönem yaşıyor. Global ve yerel anlamda acil tedbir ve caydırıcı kurallar çağrısı sürüyor.
Bölücü terör örgütünün Suriye seçimi iptal oldu Bölücü terör örgütünün Suriye seçimi iptal oldu Türkiye'nin sınır hatlarında terör örgütü oluşumlarına karşı mücadele sürüyor. Bu kapsamda Suriye'nin kuzeyinde özerk bir yapı oluşturulma girişimleri bir kez daha sonuçsuz kaldı.
ABD’nin ham petrol ithalatı 289 bin varil artış gösterdi ABD’nin ham petrol ithalatı 289 bin varil artış gösterdi ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA) ülkenin ticari ham petrol stoklarının verilerini açıkladı. Buna göre ham petrol ithalatı geçen haftaya göre 289 bin varil artış gösterdi.
Dünyanın ilk yapay zeka güzellik yarışmasına finale 2 Türk kaldı Dünyanın ilk yapay zeka güzellik yarışmasına finale 2 Türk kaldı Teknolojinin günümüzde gücünü gösteren en önemli araçlardan olan yapay zeka ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Yapay zeka ile yapılan ve gerçekten ayırt edilemeyen karakterler için bir yarışma organize edildi.
Türkiye kültürü Latin Amerika'da tanıtılacak Türkiye kültürü Latin Amerika'da tanıtılacak Türk kültürünü dünyanın farklı ülkeleri ile tanıtma girişimlerine devam eden Yunus Emre Enstitüsü çalışmalarının kapsadığı alanı genişletiyor.
Hizbullah Lübnan’ı bombaladı! İsrail’in kuzeyi alevler içerisinde kaldı Hizbullah Lübnan’ı bombaladı! İsrail’in kuzeyi alevler içerisinde kaldı Hizbullah’ın Lübnan’a attığı roketler sonucu İsrail’in kuzeyinde yangınlar meydana geldi. Yangınların söndürülmesinde ekipler yetersiz kaldı.
FED haziran ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? FED haziran ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Para piyasaları için önemli bir yeri olan faiz kararı için gözler ABD'li Merkez Bankası FED'e çevrildi. FED'in haziran ayı faiz kararını açıklayacağı toplantının ne zaman yapılacağı merak edilirken takvimler beraber detaylar da belli oldu.