Dünya

Kırgızistan darbe girişimi ile sarsıldı! Resmi haber geldi Kırgızistan darbe girişimi ile sarsıldı! Resmi haber geldi Orta Asya'da varlığını sürdüren Türk devletlerinden gelen haber kısa sürede gündem olmayı başardı. Kırgızistan Devlet Ulusal Güvenlik Komitesi darbeyi önlediklerini duyurdu.
4 Temmuz ne bayramı, Amerika için ne ifade ediyor, neden önemli? 4 Temmuz ne bayramı, Amerika için ne ifade ediyor, neden önemli? Bazı tarihler bazı devletler için önemli bir değer taşıyor. Bu tarihlerden biri olan 4 Temmuz’un Amerika için ne ifade ettiği ve neden önemli olduğu merak edildi.
Nijeryalı öğrenci görme engelliler için sensörlü gözlük geliştirdi Nijeryalı öğrenci görme engelliler için sensörlü gözlük geliştirdi Nijerya'da yaşayan 17 yaşındaki lise öğrencisi, görme engellilere yardımcı olmak için sensörlü gözlük geliştirdi.
Hindistan’daki izdihamda hayatını kaybedenlerin sayısı 121’e yükseldi Hindistan’daki izdihamda hayatını kaybedenlerin sayısı 121’e yükseldi Hindistan’daki bir dini ayinde çıkan izdihamda çok sayıda kişi ezilirken, hayatını kaybedenlerin sayısı 121’e yükseldi.
Hindistan’daki dini toplantıda izdiham yaşandı! 87 kişi hayatını kaybetti Hindistan’daki dini toplantıda izdiham yaşandı! 87 kişi hayatını kaybetti Hindistan’daki bir dini toplantıda izdiham yaşandı. İzdihamda 87 Hint ezilerek hayatını kaybetti.
Fransa’daki seçimlerde ilk tur aşırı sağın lehine sonuçlandı Fransa’daki seçimlerde ilk tur aşırı sağın lehine sonuçlandı Dünya devletlerinde seçim yarışı devam ediyor. Fransa’nın ilk tur seçimlerini aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) partisi kazandı.
Türk doktor Afrikalı çocuklara şifa dağıtıyor Türk doktor Afrikalı çocuklara şifa dağıtıyor Türkiye doktor Zeynep Abuşoğlu, Afrika'nın çeşitli bölgelerine giderek hasta olan çocuklara şifa dağıtıyor.
Biden ve Trump canlı yayında karşı karşıya geldi! Başkanlık seçimi öncesi tansiyon yükseldi Biden ve Trump canlı yayında karşı karşıya geldi! Başkanlık seçimi öncesi tansiyon yükseldi ABD Başkanı Joe Biden ve ABD eski başkanı Donald Trump, 2024 ABD başkanlık seçimi öncesinde canlı yayında karşı karşıya geldiler.
Bolivya’daki askeri darbe girişimi amacına ulaşamadı! Komutan Zuniga gözaltında Bolivya’daki askeri darbe girişimi amacına ulaşamadı! Komutan Zuniga gözaltında Bolivya’da eski komutan Jose Zuniga’nın öncülük ettiği bir grup asker tarafından yapılan darbe girişimi başarısızlıkla sonuçtu. Komutan Zuniga ise gözaltına alınırken darbe girişiminde bulunan askerler geri çekildi.
NATO Genel Sekreteri Hollanda Başbakanı Mark Rutte oldu NATO Genel Sekreteri Hollanda Başbakanı Mark Rutte oldu Dünyadaki bazı ülkelerin askeri olarak bir araya gelip oluşturduğu NATO'da yeni dönem başlıyor. Genel Sekreter olarak görev yapan Jens Stoltenberg'in yerine geçecek ismin Mark Rutte olduğu ilan edildi.
İsrail Filistinlerin sığındığı okulların büyük bir kısmını vurdu! İsrail Filistinlerin sığındığı okulların büyük bir kısmını vurdu! Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde Filistinlerin sığındığı okulların yüzde 70’e yakınını vurduğunu açıkladı.
AB'den İsrail'in El-Mevasi saldırısı için soruşturma çağrısı AB'den İsrail'in El-Mevasi saldırısı için soruşturma çağrısı İsrail tarafından El-Mevasi bölgesinde sivillerin sığınmış oldukları çadırlara karşı yapılan saldırı büyük tepki çekmişti. Avrupa Birliği tarafından yapılan saldırı hakkında soruşturma açılması çağrısı yapıldı.