Dünya

Burası dünyanın en sessiz odası! Bu odada en uzun kalma süresi 55 dakika! Burası dünyanın en sessiz odası! Bu odada en uzun kalma süresi 55 dakika! Dünyanın en sessiz yeri olarak Guinness Rekorlar Kitabına giren odada 1 saat bile durulamıyor. Dünyanın en sessiz odasını görenler, büyük bir merak duygusuna kapılıyor.
Avustralyalı deprem bilimci Hoogerbeets yine uyardı! 7 ila 8 büyüklüğünde deprem bekleniyor! Avustralyalı deprem bilimci Hoogerbeets yine uyardı! 7 ila 8 büyüklüğünde deprem bekleniyor! 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden itibaren ülkemiz dahil dünyadan da birçok deprem bilimci takip edilmeye başlandı. Onlardan biri olan Avustralyalı deprem bilimci Frank Hoogerbeets, sosyal medya hesabı üzerinden yeni bir duyuru yaptı.
ABD Başkanı Trump suikaste uğradı, dünya ayağa kalktı! ABD Başkanı Trump suikaste uğradı, dünya ayağa kalktı! Amerika'nın sivri dilli ismi ve eski Başkanı Donald Trump ölümün kıyısından döndü. 2016-2020 yılları arasında ülkenin lideri olan Trump'a katıldığı mitingde ateş açıldı.
İskoçya'da toplu balina ölümü! 77 pilot balina kıyıya vurdu İskoçya'da toplu balina ölümü! 77 pilot balina kıyıya vurdu İskoçya'nın Orkney Adaları'nda toplu balina ölümü görüldü. 77 pilot balinanın neden kıyıya vurduğu ise bilinmiyor.
G7 Ticaret Bakanları toplantısına Türkiye dahil 6 ülke davet edildi G7 Ticaret Bakanları toplantısına Türkiye dahil 6 ülke davet edildi G7 Dönem Başkanı İtalya’nın Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 6 ülkeyi ticaret bakanları toplantısına davet etti.
Polonya’da maden faciası! Çok sayıda yaralı var Polonya’da maden faciası! Çok sayıda yaralı var Polonya’nın güneyindeki bir kasabada yer alan madende göçük meydana geldi. Yaşanan olayda 17 madenci yaralanırken, 1 madenci de hayatını kaybetti.
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Zelenskiy ile görüştü NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Zelenskiy ile görüştü NATO Zirvesi kapsamında dünya liderlerinin birbirleriyle olan temasları sürüyor. Bu kapsamda NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile bir araya geldi.
İtalya'da okullarda akıllı telefon yasağı! İtalya'da okullarda akıllı telefon yasağı! İtalya, akıllı telefon kararı ile gündem oldu. Seneye uygulanacak bu karar ile İtalya'da ortaokula kadar akıllı telefon kullanımı yasaklandı.
Srebrenitsa soykırımı nedir, nerede nasıl oldu, kimlere yapıldı? Srebrenitsa soykırımı nedir, nerede nasıl oldu, kimlere yapıldı? Avrupa'nın yakın dönemde yaşadığı ve insanlığın en korkutucu olaylarından olan Srebrenitsa, 25 yıl önce bugün gerçekleşti. Acı olayın yıl dönümü ile ilgil insanlar paylaşımlar yaparken yaşananlar bir kez daha gündem oldu.
İsrail’in Gazze’deki kara saldırılarında çok sayıda Filistinli yaşamını yitirdi İsrail’in Gazze’deki kara saldırılarında çok sayıda Filistinli yaşamını yitirdi İsrail’in Gazze kentine düzenlediği saldırılar devam ediyor. İsrail ordusunun Gazze’deki kara saldırılarına çok sayıda Filistinli yaşamını yitirdi.
Filistinli gazeteci Muaz Amarne İsrail tarafından serbest bırakıldı Filistinli gazeteci Muaz Amarne İsrail tarafından serbest bırakıldı İsrail yaklaşık 10 ay önce gözaltına aldığı Filistinli gazeteci Muaz Amarne’yi serbest bıraktı.
Fed faiz indirimine gidiyor mu? Başkan Powell açıklama yaptı Fed faiz indirimine gidiyor mu? Başkan Powell açıklama yaptı Ekonomist ve yatırımcıların gündeminde olan Fed’in faiz indirimine gidip gitmemesiyle ilgili Fed Başkanı Jerome Powell açıklamalar yaptı.