Dünya

Güneş enerjisinde yeni adım: Uzay tabanlı elektrik şebekesi yapılacak Güneş enerjisinde yeni adım: Uzay tabanlı elektrik şebekesi yapılacak ABD merkezli bir şirket, dünyanın ilk uzay tabanlı elektrik şebekesini kurma planladıklarını duyurdu. Bu çerçevede uzay tabanlı elektrik şebekesi için açıklama gelirken Güneş enerjisinde yeni atılımdan bahsedildi.
FED toplantısı ne zaman, faiz kararı hangi gün, saat kaçta açıklanacak? FED toplantısı ne zaman, faiz kararı hangi gün, saat kaçta açıklanacak? Para piyasalarının gündeminde yer alan FED'in faiz kararı için bekleyiş devam ediyor. FED'in faiz kararı beklenirken toplantı tarihi ve kararın kamuoyuna duyurulacağı gün için de araştırmalar devam ediyor.
Yisrael Katz kimdir, ne iş yapıyor, kime ne dedi Yisrael Katz kimdir, ne iş yapıyor, kime ne dedi İsrail'in son aylardaki saldırıları sonrası bölgede yeni bir kriz ortaya çıkmıştı. Yapılan hiç bir çağrıya kulak vermeyen İsrail hükümetinden Gazze'deki savaşa ek olarak başka ülkelere de tehditler gelmişti.
Türk askeri 2 sene daha Somali'de görev yapacak! Türk askeri 2 sene daha Somali'de görev yapacak! Türk Silahlı Kuvvetlerinin yurt dışındaki askeri varlığına dair önemli bir gelişme yaşandı. Afrika'da stratejik öneme sahip Somali'de yıllardır askeri faaliyetler yürüten Türkiye'nin görev süresi bir kez daha uzatıldı.
Trump'tan dünyayı korkutan açıklama: Üçüncü dünya savaşına yakınız Trump'tan dünyayı korkutan açıklama: Üçüncü dünya savaşına yakınız Bir önceki dönemin ABD Başkanı olan Donald Trump yaklaşan seçimlerde yeniden aday olmanın hesaplarını yapıyor. Sivri dilli ve dobra çıkışları ile bilinen Trump büyük bir savaş beklentisi içinde olduğunu ifade etti.
Yemen'de yaşanan mutabakat ile ilgili Dışişleri Bakanlığından açıklama geldi Yemen'de yaşanan mutabakat ile ilgili Dışişleri Bakanlığından açıklama geldi Son dönemde İsrail'in yaptığı saldırılar ile adından söz ettiren Yemen'de muhalif gruplar arasında birlik rüzgarları esiyor. Son yaşanan gelişmeler ile ilgili Türkiye cephesinde duyulan memnuniyet dile getirildi.
Binlerce Filistinlinin ölümünden sorumlu Netahyahu, ABD'de alkış yağmuruna tutuldu Binlerce Filistinlinin ölümünden sorumlu Netahyahu, ABD'de alkış yağmuruna tutuldu Geçtiğimiz yılın Ekim ayından beri Gazze'de ve muhtelif yerleşim yerlerinde binlerce insanı katleden İsrail, Amerika'nın desteğini almaya devam ediyor. Bir çok defa masum insanlara saldırdığı sabit olan İsrail'e böyle bir desteğin gösterilmesi tepkiyle karşılandı.
Bakan Fidan'dan Suriyeliler açıklaması "Ülkelerine dönmeleri gerekiyor" Bakan Fidan'dan Suriyeliler açıklaması "Ülkelerine dönmeleri gerekiyor" Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, adeta bir cadı kazanına dönen Ortadoğu'daki son gelişmeler hakkında konuştu. Bakan Fidan Türkiye'nin de içinde yer aldığı meselelere dair önemli görüşler bildirdi.
Rekor sıcaklık! 21 Temmuz dünyanın en sıcak günü oldu! Rekor sıcaklık! 21 Temmuz dünyanın en sıcak günü oldu! 21 Temmuz yakın tarihte en sıcak gün olarak kayıtlara geçti. İlkim değişikliği dolayısıyla bu durumun ilerleyen zamanlarda benzerlerinin yaşanabileceği belirtildi.
Kırgız ve Kazak kadınlar, türkü söylemek için bir araya geldi Kırgız ve Kazak kadınlar, türkü söylemek için bir araya geldi Kırgız ve Kazak kadınlar, Kırgızistan'daki Issık Göl'ün kıyısında bir araya gelerek türkü söyledi.
ABD Başkanı Joe Biden adaylıktan çekildiğini açıkladı ABD Başkanı Joe Biden adaylıktan çekildiğini açıkladı 81 yaşında olmasına rağmen bir kez daha ABD Başkanlığına talip olan ve başkanlığı devraldığı Donald Trump ile mücadeleye giren Biden pes etti. Başkan, yaptığı aday ile Kasım ayında yarışta olmayacağını duyurdu.
Karavanla dünya turu! Alman çift hayallerini gerçekleştiriyor! Karavanla dünya turu! Alman çift hayallerini gerçekleştiriyor! Alman çift, tüm ülkeleri gezip kültürleri görme hayallerini karavanlarıyla gerçekleştiriyor.