Dünya

Mahmud Abbas, İsrail saldırılarını TBMM'den dünyaya anlatacak Mahmud Abbas, İsrail saldırılarını TBMM'den dünyaya anlatacak Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Türkiye'ye geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Abbas'ı Beştepe'de ağırlarken Abbas bugün, TBMM Genel Kurul kürsüsünden dünyaya seslenecek.
Bir hafta için uzaya gönderilen astronotlar aylardır dünyaya dönmeyi bekliyor Bir hafta için uzaya gönderilen astronotlar aylardır dünyaya dönmeyi bekliyor Uzay konusunda sık sık dev projelere imza atan NASA filmlere konu olacak bir durum ile mücadele ediyor. Sadece bir kaç gün için uzaya giden fakat geri dönemeyen astronotların endişeli bekleyişi sürüyor.
DSÖ Maymun Çiçeği hastalığı için küresel acil durum ilan etti DSÖ Maymun Çiçeği hastalığı için küresel acil durum ilan etti Afrika kıtasında çıkan hastalık ile ilgili günden günde tedirgin edici gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. Yüzlerce kişinin ölümüne sebep olan hastalık ile ilgili genel anlamda önlem alınması için kritik bir çağrı geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşecek Cumhurbaşkanı Erdoğan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşecek Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Türkiye'ye geleceği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşeceği öğrenildi.
Rusya gemileri yaktı! Putin Ukrayna için gözünü kararttı Rusya gemileri yaktı! Putin Ukrayna için gözünü kararttı İki yılı aşkın bir süredir devam eden Rusya - Ukrayna Savaşı son günlerde yaşanan gelişmeler ile bir kez daha gündem oldu. Savaşın aylardır topraklarında devam ettiği Ukrayna, Moskova'ya büyük bir şok yaşattı.
Türkiye, Etiyopya ve Somali gerginliğinde arabuluculuk görevi üstleniyor Türkiye, Etiyopya ve Somali gerginliğinde arabuluculuk görevi üstleniyor Afrika kıtasının konumundan dolayı en kritik ülkelerinden birisi olan Somali bir süredir komşusu Etiyopya ile sorun yaşıyor. Türkiye'nin müttefiki olan Somali'nin yaşadığı durumlar Ankara'dan da yakından takip ediliyor.
Türkiye'nin ardından bir ülke daha sosyal medya yasağı uyguladı! Türkiye'nin ardından bir ülke daha sosyal medya yasağı uyguladı! Milyarlarca kullanıcısı olan Instagram ülkemizde büyük bir şok etkisi yaşamıştı. Türkiye, katalog suçları ihlal ettiği gerekçesiyle uygulamaya erişim engeli getirmişti.
2024 Perseid meteor yağmuru ne zaman, Türkiye'den izlenecek mi? 2024 Perseid meteor yağmuru ne zaman, Türkiye'den izlenecek mi? Perseid meteor yağmuru, gökyüzünde parlak izler oluşturur. Bu nedenle her yıl Perseid meteor yağmurunu izlemek isteyenler de araştırmalarına devam ederken bu seneki hava olayının ne zaman izleneceği ve Türkiye'den görünüp görünmeyeceğini merak ediyor.
ABD İsrail için gözünü kararttı: On binlerce asker hazırda bekliyor ABD İsrail için gözünü kararttı: On binlerce asker hazırda bekliyor Geçmişten günümüze kadar dönem dönem savaşlar ve çatışmalar yaşayan Ortadoğu'da yeni bir savaş sürecine girilmesinden endişe ediliyor. İsrail'in Filistin halkına yönelttiği sistematik katliamlara göz yuman Amerika, karşılık verilmesi durumunda işin içine gireceğini vurguluyor.
İsrail Dışişleri Bakanından bir küstahlık daha: Mansur Yavaş detayı İsrail Dışişleri Bakanından bir küstahlık daha: Mansur Yavaş detayı Türkiye'nin yaptıkları zulme karşı en çok ses çıkaran ve yaptırımlar ortaya koyan ülke olmasını hazmedemeyen Tel Aviv yönetiminden bir hadsizlik daha geldi. Bir kez daha Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan açıklamada ABB Başkanı Yavaş'ın adının geçirilmesi dikkatlerden kaçmadı.
İsveçli atlet Armand Duplantis’ten Yusuf Dikeç pozu İsveçli atlet Armand Duplantis’ten Yusuf Dikeç pozu İsveçli atlet Armand Duplantis, Paris 2024 Olimpiyat Oyunlarında olimpiyat ve dünya rekoru kırdı. Altın madalya kazanan Duplantis, Milli atıcımız Yusuf Dikeç’in ikonik hale gelen hareketiyle poz verdi.
İran'ın İsfahan kentinde peş peşe şiddetli patlamalar İran'ın İsfahan kentinde peş peşe şiddetli patlamalar İran'ın İsrail'e saldıracağı söylentileri gündemi meşgul etmeye devam ederken İran'ın 3'üncü büyük kenti İsfahan'da art arda üç patlama sesi duyuldu.