Dünya

Son dakika bildirildi! Kazakistan'da 6,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi! Son dakika bildirildi! Kazakistan'da 6,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi! Ülkemiz dışında dünya ülkelerinde de meydana gelen depremler vatandaşların yakın takibinde yer alıyor. Son olarak Kazakistan'da 6,1 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirilirken depremde herhangi bir yıkımın yaşanıp yaşanmadığı da merak edildi.
İran'da resmi olmayan ilk seçim sonuçları açıklanmaya başlandı! Seçime katılım oranı yüzde 41 İran'da resmi olmayan ilk seçim sonuçları açıklanmaya başlandı! Seçime katılım oranı yüzde 41 İran'ın, resmi olmayan 12'nci Dönem Milletvekili ve 6'ncı Dönem Uzmanlar Meclisi seçimlerinden ilk sonuçlar açıklanmaya başladı. Yapılan açıklamalara göre, sandığa giden seçmenlerin oranı yüzde 41 oldu.
Bir maden faciası da Venezuela'dan geldi! Yüzlerce işçi göçük altında kaldı Bir maden faciası da Venezuela'dan geldi! Yüzlerce işçi göçük altında kaldı Türkiye'yi derinden sarsan maden faciası ardından bir kötü haber daha geldi. Venezuela'da bir maden ocağında meydana gelen göçük ardından ilk belirlemelere göre 30 kişi öldü, 100'den fazla işçi toprak altında kaldı.
Türkiye 10 yıl boyunca Somali'nin denizlerini koruyacak! Türkiye 10 yıl boyunca Somali'nin denizlerini koruyacak! Yurt içinde yapılan hamlelere ek olarak yurt dışında da ciddi adımlar atan Türkiye Afrika'da önemli bir anlaşmaya imza attı. Edinilen bilgiye göre Afrika kıtasında stratejik konumundan dolayı dikkatleri üzerine çeken Somali'nin denizlerini 10 yıl boyunca Türk Silahlı Kuvvetleri koruyacak.
İngiltere'den geldi Antalya'da bir otele yerleşti! Her şey dahil 5 yıldızlı otele taşındı İngiltere'den geldi Antalya'da bir otele yerleşti! Her şey dahil 5 yıldızlı otele taşındı İngiltere'nin Manchester şehrinde yaşayan bir genç, Antalya'da 'her şey dahil' 5 yıldızlı bir otele yerleşti. İngiltere'de yaşamanın Antalya'da 5 yıldızlı bir otelde yaşamaktan daha pahalı olduğunu söyleyen genç, ''Burada herkes çok mutlu.'' dedi.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev seçildikten sonraki ilk resmi ziyaretini Türkiye'ye yaptı Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev seçildikten sonraki ilk resmi ziyaretini Türkiye'ye yaptı Geçtiğimiz günlerde ülkesinde bir kez daha Cumhurbaşkanı olarak seçilen İlham Aliyev, ilk resmi ziyaretini ülkemize gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Aliyev Ankara'ya yaptığı ziyarette Anıtkabir'e çelenk bıraktı.
53 yıllık rekor resmen kırıldı! Türkiye en sıcak ocak ayını geçirdi 53 yıllık rekor resmen kırıldı! Türkiye en sıcak ocak ayını geçirdi İklim değişikliği ile küresel ısınma gündemdeki önemli konu başlıkları arasında yer alıyor. Küresel ısınmanın etkileri dünya ülkelerinde görülmeye devam ederken Türkiye'de de son yıllarda yaşanan kuraklık endişe verici boyutlara ulaştı. Bu çerçevede Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından endişe veren bir tablo paylaşıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 Yıl sonra Mısır'ı ziyaret etti! Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 Yıl sonra Mısır'ı ziyaret etti! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan uzun yıllar boyunca ilişkilerin en alt seviyelerde olduğu ve son yıllarda yeniden hareketlenmeler yaşanan Mısır'a beklenen ziyaretini gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Mısır'da Cumhurbaşkanı Sisi karşıladı.
Yeni kriz patlak verdi hasta olacak şifa bulamayacaksınız! Dünya alarmda resmen kalmadı Yeni kriz patlak verdi hasta olacak şifa bulamayacaksınız! Dünya alarmda resmen kalmadı Dünya çapında yayılan hastalıkların ardından büyük bir pandemi dönemi yaşanmıştı. Yeni salgınlar kendini göstermeye devam ederken yurt dışı kaynaklı pek çok virüs konusunda da uyarı yapılmıştı. Dünya ülkeleri sağlık konusunda yeni bir alarm verdi.
Dünya yanıyor! Ocak 2024 bilinen en sıcak Ocak ayı oldu Dünya yanıyor! Ocak 2024 bilinen en sıcak Ocak ayı oldu Küresel ısınma gibi sebeplerden dolayı dünya genelinde her sene sıcaklık rekorları kırılmaya devam ediliyor. Son olarak yapılan açıklamaya göre ülkemizde de mevsim normallerinin yukarısında dereceler gördüğümüz 2024 Ocak ayı, tüm zamanların en sıcak Ocak ayı olarak tarihe geçti.
Rusya'da akıl almaz olay! 11 yaşındaki erkek öğrencisine yönelik istismarda bulunan öğretmen tutuklandı Rusya'da akıl almaz olay! 11 yaşındaki erkek öğrencisine yönelik istismarda bulunan öğretmen tutuklandı Rusya'da yaşanan olayda, bir öğretmenin 11 yaşındaki erkek öğrenciyi istismar ettiğinin anlaşılması üzerine soruşturma başlatıldı, öğretmen tutuklandı.
Oyların yüzde 93,9'unu alan Aliyev yeniden Azerbaycan Cumhurbaşkanı seçildi! Oyların yüzde 93,9'unu alan Aliyev yeniden Azerbaycan Cumhurbaşkanı seçildi! Bugün Azerbaycan'da gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı seçim sonuçları belli oldu. Yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Aliyev yüzde 93,9 oranında oy sahibi oldu.