Dünya

Hollanda'da rehine krizi! Polisler olay yerine sevk edildi! Hollanda'da rehine krizi! Polisler olay yerine sevk edildi! Geçtiğimiz günlerde Rusya'da yaşanan terör saldırısının üzerine halen konuşulmaya devam edilirken bir haberde Hollanda'dan geldi. Edinilen bilgiye göre bir kafede oturan kişiler rehin alındı.
Birleşmiş Milletler İsrail'in 212 okul vurduğunu bildirdi! Birleşmiş Milletler İsrail'in 212 okul vurduğunu bildirdi! Birleşmiş Milletler ve bazı sivil toplum kuruluşlarının hazırladığı raporda, İsrail'in 7 Ekim 2023'ün ardından Gazze'de 212 okulu vurduğunu açıkladı. Bununla beraber diğer veriler de açıklanırken yapılan açıklama dünya gündeminde yer aldı.
ABD'de kargo gemisinin çarptığı Francis Scott Key Köprüsü yıkıldı ABD'de kargo gemisinin çarptığı Francis Scott Key Köprüsü yıkıldı ABD'nin Maryland eyaletinde meydana gelen deniz kazasında kargo gemisinin çarptığı köprü yerle bir oldu. Köprüden insanların ve araçların nehre düştüğü açıklandı.
Güneş patlaması nedir, etkileri neler? Güneş patlaması nedir, etkileri neler? Güneş patlamasının olacağına ilişkin açıklamanın ardından bazı soruların da yanıtları merak edildi. Güneş patlamasının ne anlama geldiği merak edilirken etkileri de merak edilen konular arasındaki yerini aldı.
Moskova'daki terör saldırısı kapsamında 4 şüpheli tutuklandı Moskova'daki terör saldırısı kapsamında 4 şüpheli tutuklandı Tüm dünyayı şoka uğratan terör saldırısının yaralarını sarmaya çalışan Rusya'da olaya karışan 4 zanlı tutuklanırken olay hakkında 7 zanlının ise ifadelerinin alınmaya devam ettiği belirtildi.
Moskova'daki bir konser salonuna silahlı saldırı düzenlendi! Moskova'daki bir konser salonuna silahlı saldırı düzenlendi! Rusya'nın başkenti Moskova'da bugün yaşanan son dakika gelişmesine göre bir konser salonuna silahlı saldırı gerçekleştirildi. İlk belirlemelere göre en az 40 kişi hayatını kaybetti.
Yeni bir salgın mı başlıyor? Japonya'da şu ana kadar 21 kişi hayatını kaybetti Yeni bir salgın mı başlıyor? Japonya'da şu ana kadar 21 kişi hayatını kaybetti 2019 yılının sonlarında başlayan ve daha sonrasında tüm dünya ülkelerini etkileyen koronavirüs salgını milyonlarca insanın ölümüne sebep olmuştu. Hastalığın etkileri halen tartışılırken yeni bir hastalık haberi insanları tedirgin etti.
Rusya'da seçim günü geldi çattı! Putin'in 24 yıllık iktidarı bitecek mi? Rusya'da seçim günü geldi çattı! Putin'in 24 yıllık iktidarı bitecek mi? Rusya, 3 gün boyunca yeni devlet başkanını seçmek için sandık başına gidecek. 24 yıllık Putin iktidarının daha da sağlamlaşması beklenen seçimlerin sonucu da dikkatle takip ediliyor.
Mart 2024 FED toplantısı ne zaman, hangi gün açıklanacak, faiz kararı ne yönde olacak? Mart 2024 FED toplantısı ne zaman, hangi gün açıklanacak, faiz kararı ne yönde olacak? Amerika Merkez Bankası FED'in faiz kararı kamuoyunun gündeminde yer alıyor. FED'in faiz kararları para piyasaları için kritik bir konu başlığı açarken mart ayı faiz kararının ne yönde olacağı da şimdiden sorgulanıyor.
Paul Alexander kimdir? 70 yıl demir akciğerde yaşayan adam hayatını kaybetti Paul Alexander kimdir? 70 yıl demir akciğerde yaşayan adam hayatını kaybetti Küçük yaşta geçirdiği kaza sonucu ömrünün tamamını demir bir cihazın içinde geçirmek zorunda kalan Paul Alexander isimli şahıs 78 yaşında hayata gözlerini yumdu. Alexander'in hayatını kaybetmesinin ardından adı dünyada en çok konuşulanlar arasında yer aldı.
ABD Başkanlığı için yarışta Biden ve Trump gerekli delege sayısına ulaştı! ABD Başkanlığı için yarışta Biden ve Trump gerekli delege sayısına ulaştı! ABD'de seçim heyecanı tüm hızıyla devam ederken, ABD Başkanı Joe Biden ve Eski ABD Başkanı Donald Trump, Kasım ayında gerçekleşecek seçimler için yeterli delege sayısına ulaştı.
2024 Green Card sonuçları ne zaman açıklanıyor DV Lottery sorgulama ekranına nereden ulaşılır? 2024 Green Card sonuçları ne zaman açıklanıyor DV Lottery sorgulama ekranına nereden ulaşılır? ABD vatandaşlığı almak için Green Card başvurusu yapanlar sonuçlara ilişkin bilgi sahibi olmak üzere araştırmalarına devam ediyor. Green Card başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak edilirken detaylar da sorgulanmaya devam ediyor.