Yisrael Katz kimdir, ne iş yapıyor, kime ne dedi

İsrail'in son aylardaki saldırıları sonrası bölgede yeni bir kriz ortaya çıkmıştı. Yapılan hiç bir çağrıya kulak vermeyen İsrail hükümetinden Gazze'deki savaşa ek olarak başka ülkelere de tehditler gelmişti.

Yisrael Katz kimdir, ne iş yapıyor, kime ne dedi

Bu tehditleri dile getiren ve sık sık Türkiye'de hadsiz ifadeler kullananlardan birisi de İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz olmuştu. Ülkemize bir çok defa yakışıksız ifadelerde bulunan Yisrael Katz bir kez daha aynı davranışı sergiledi. Yaşanan gelişme sonrasında Yisrael Katz ismi bir kez daha gündem oldu.

YİSRAEL KATZ HAYATI

Katz İsrailli siyasetçi ve bakandır. Likud partisinden Knesset üyesi olup şu anda Dışişleri bakanı olarak görev yapmaktadır. İsrail Güvenlik Kabinesi'nin eski bir üyesidir. Katz, daha önce Tarım bakanı, Ulaştırma bakanı, İstihbarat bakanı, Enerji bakanı ve Maliye bakanı olarak da görev yapmıştı.

Katz Ocak ayında yaşanan hükümet durumları nedeniyle 2020 yılının ardından yeniden Dışişleri Bakanlığına oturmuştu. 68 yaşındaki Yisrael Katz Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gerekirse İsrail'e de gireriz sözlerine karşın Cumhurbaşkanının Saddam Hüseyin'in izinden gittiği söylemişti.

TÜRKİYE'DEN SERT KARŞILIK

Bu ifadelerin ardından Türkiye'den cevap gecikmemiş ve çeşitli bakanlıklardan aynı şekilde karşılık verilmişti. Ortadoğu'da birer birer ülkelere tehditler savuran İsrail son günlerde Lübnan'a bir savaş hazırlığı içerisine girdi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER