Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan'dan Gazze'de TSK'nın görevlendirilmesi talebi

Hamas-İsrail gerilimi tırmandı. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken Türkiye'nin de Gazze'ye yardımları devam ediyor. Türkiye'nin gündeminde savaş yer alırken Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan'dan dikkati çeken bir talep geldi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan'dan Gazze'de TSK'nın görevlendirilmesi talebi

Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırılarının ardından gerilim yükseldi. Hamas ile İsrail gerilimi yerini savaş söylemlerine bırakırken İsrail'in Gazze'deki sivil halka yönelik saldırıları da tepki çekmeye devam ediyor. İsrail'in saldırılarına Türkiye'den sert tepkiler gelirken bir yanda da Gazze'ye yönelik yardımlar sürdürülüyor.

Türkiye ki taraf arasındaki barış koridoru için bir köprü görevi görmek isterken Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Fatih Erbakan'dan dikkatleri çeken bir açıklama geldi. Erbakan, Gazze’ye insani yardımın ulaştırılması için oluşturulacak güvenlik koridorunda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının görevlendirilmesi konusunda Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na talepte bulunduklarını açıkladı.

''TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ UNSURLARININ BİR YIL SÜREYLE GAZZE’DE GÖREVLENDİRİLMESİNE KARAR VERİLMESİNİ SAYGILARIMIZLA ARZ VE TALEP EDERİZ''

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, yaptığı yazılı açıklamada parti olarak 7 Ekim tarihinden bu yana Müslüman ülkelerin yöneticilerine İsrail’in Gazze’deki zulmünün durdurulması için somut adımlar atılması, yaptırımlar uygulanması çağrısında bulunduklarını belirtti. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan yaptığı açıklamada “Maalesef bugüne kadar herhangi bir adım atılmadı ve zulüm bütün dehşetiyle devam ediyor. Bugün de diyoruz ki, en azından oradaki masum sivillere insani yardımları ulaştıralım. Bu doğrultuda Yeniden Refah Partisi milletvekilleri olarak TBMM Başkanlığı’na bir dilekçeyle başvurduk.

aw067836-02.jpgDilekçe metnimiz şu şekildedir:

‘Yıllarca abluka altında yaşamaya mahkum edilenGazze’deki Filistin halkının İsrail saldırıları nedeniyle maruz kaldığı yoksunlukların hafifletilmesi amacıyla Türkiye’den ve dünyadan sağlanan insani yardımların, Türk Kızılayı, Filistin Kızılayı ve Uluslararası Kızılhaç Komitesinin işbirliği ile doğrudan mağdur ve muhtaç insanlara ulaştırılması için gerekli olan, karada güvenli bölge, denizde güvenlik koridoru oluşturmak üzere Anayasa’nın 92’nci maddesi uyarınca hudut, şümul ve miktarı Cumhurbaşkanınca belirlenecek Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının bir yıl süreyle Gazze’de görevlendirilmesine karar verilmesini saygılarımızla arz ve talep ederiz. Bu talebimizin bir an evvel Mecliste oylanmasını ve Mecliste temsil edilen tüm partilerin desteğiyle Meclisimizin bu yönde bir karar almasını istiyoruz.'' ifadeleri yer aldı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER