Yeni bir Titanic faciası kapıda! OceanGate keşfedilmemiş bir obruğa gezi düzenleyecek

Titanic gemisinin enkazına gerçekleştirdikleri turistik gezi sonrası 5 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan Oceangate, keşfedilmemiş bir obruğa gezi düzenleyeceğini açıkladı.

Yeni bir Titanic faciası kapıda! OceanGate keşfedilmemiş bir obruğa gezi düzenleyecek
Furkan Erkan Furkan Erkan

18 Haziran 2023 tarihinde ünlü Titanic gemisinin enkazına turistik gezi düzenleyen Oceangate şirketi, Titan adlı denizaltıyla 5 kişiyi bu enkaza götürüyordu. Ancak sonrasında denizaltı Kanada'ya ait Newfoundland topraklarından yaklaşık 400 deniz mili açıklarında patlama sonucu batmış ve 5 kişi de hayatını kaybetmişti.

4 gün sonra kaybolan denizaltının enkazına ve 5 kişinin cansız bedenlerine ulaşıldığında şirketin ismini taşıyan Oceangate Olayı ortaya çıktı. Şirketin bu sansasyonel olayı sonrası başrollerinde Leonardo DiCaprio ve Kate Winslet’ın olduğu unutulmaz filmin yönetmeni James Cameron ile sıkça röportajlar yapıldı.

KEŞFEDİLMEMİŞ BİR OBRUĞA GEZİ DÜZENLENECEK!

Yeni bir Titanic faciası kapıda! OceanGate keşfedilmemiş bir obruğa gezi düzenleyecek

Independent’ın haberine göre bir yıl sonra OceanGate’in okyanusun 202 metre derinliğinde keşfedilmemiş bir obruğa turistik gezi düzenleyeceği açıklandı. Independent’a açıklamalarda bulunan OceanGate’in kurucu ortağı Guillermo Söhnlein kurduğu başka bir su altı araştırma şirketi Blue Marble Exploration ile gözünü daha önce keşfedilmemiş 663 metrelik bir obruğa dikti.

Şirket, Bahamalar'daki Dean's Blue Hole adı verilen obrukta "sanal olarak keşfedilen" olarak tanımlarken bölgeye ilk insanlı dalgıç dalışına katılan herkesin "beklenmeyeni beklemesi" öngörülüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER