Yeni bir salgın mı başlıyor? Japonya'da şu ana kadar 21 kişi hayatını kaybetti

2019 yılının sonlarında başlayan ve daha sonrasında tüm dünya ülkelerini etkileyen koronavirüs salgını milyonlarca insanın ölümüne sebep olmuştu. Hastalığın etkileri halen tartışılırken yeni bir hastalık haberi insanları tedirgin etti.

Yeni bir salgın mı başlıyor? Japonya'da şu ana kadar 21 kişi hayatını kaybetti

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs hastalığı ilerleyen dönemlerde bir salgın hastalığa dönüşmüş, bu hastalık sonucu dünyada pandemi ilan edilmişti.

KORONAVİRÜS SALGINI SONUCU MİLYONLARCA İNSAN HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Hastalığın hızla yayılması sonucu dünya genelinde çeşitli önlemler yaşanmış ve insanlar uzun bir süre boyunca evlerine kapanmıştı. 2 yıl boyunca güçlü bir şekilde etkisini sürdüren hastalık sonucu dünya genelinde milyonlarca insan hayatını kaybederken ülkelerde büyük bir ekonomik sıkıntıya girmişti.

2022 yılının başlarından itibaren etkisini azaltan fakat halen varlığını sürdüren Koronavirüs hastalığı hakkında tartışmalar devam ederken yine bir uzak doğu ülkesinden hastalık haberi geldi. NTV'de yer alan habere göre Japonya'da henüz sebebi bilinmeyen bir hastalıktan dolay şu ana kadar 21 kişi hayatını kaybetti.

SALGINA DÖNÜŞME KORKUSU DEVAM EDİYOR

Hastalığın nadir görülen fakat tehlikeli bir enfeksiyon olduğu vurgusu yapılırken akıllara gelen ilk soru hastalığın koronavirüs gibi bir pandemiye dönüşüp dönüşmeyeceği oldu. Söz konusu hastalığın soğuk algınlığı gibi görüldüğü ve Japonya'nın bir kaç kenti harici ülke genelinde vakalarına rastlanıldığı bilgisi verildi.

Şu an için hastalığa dair uyarıcı bir açıklama yapılmazken olası bir ölü ya da vaka sayısının artmasını ihtimalinde yeni önlemler alınması bekleniyor.

SONRAKİ HABER