Yemen'de yaşanan mutabakat ile ilgili Dışişleri Bakanlığından açıklama geldi

Son dönemde İsrail'in yaptığı saldırılar ile adından söz ettiren Yemen'de muhalif gruplar arasında birlik rüzgarları esiyor. Son yaşanan gelişmeler ile ilgili Türkiye cephesinde duyulan memnuniyet dile getirildi.

Yemen'de yaşanan mutabakat ile ilgili Dışişleri Bakanlığından açıklama geldi

Ortadoğu'nun gerilimli bir ortamına sahip olan ülkesi Yemen'de son günlerde muhalif kesimler arasında birleşme gelişmeler yaşanıyor. Arasında husumet bulunan grupların son dönemde bir araya gelmesi ve ortak hareket etme konusunda mutabık kalma konusu ile ilgili Türkiye Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yayınladı.

YEMEN'DEKİ GELİŞMELER MEMNUNİYET İLE KARŞILANDI

Söz konusu açıklamada Yemen'de yaşanan gelişmelerden memnuniyet duyulduğu ifade edildi. Yemen'in toprak bütünlüğü konusunda Türkiye'nin tavrının net olduğu vurgulanan mesajda şu cümleler yer aldı;

"Varılan mutabakatın Yemen’deki ihtilafa yerleşik parametreler temelinde kapsamlı bir siyasi çözüm bulunmasının yolunu açmasını temenni ediyoruz. Yemenli tarafların yapıcı diyalog yoluyla ülkenin barış ve istikrarına odaklanmalarını bekliyoruz. Türkiye, Yemen’in toprak bütünlüğünü ve ulusal birliğini desteklemeye devam edecektir"

KÖRFEZ'DE GERGİNLİK DEVAM EDİYOR

Türkiye, Yemen'de yaşanan gelişmeleri yakından takibini sürdürüyor. Husiler ile İsrail cephesinde yaşanan gerilim sonucunda geçtiğimiz günde ülkeye büyük bir saldırı düzenlenmişti. İsrail cephesi saldırılar ile ilgili bir mesaj nitelendirmesi yapmıştı.

Saldırılarda bir çok insan hayatını kaybederken taraflara itidal çağrısı yapılıyor. Peş peşe bombalamaların yaşandığı Ortadoğu ülkelerinde sürecin nasıl ilerleyeceği merakla takip ediliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER