Yaşadığı suikast girişimi sonrası Donald Trump ilk kez kürsüye çıkıp açıklamalar yaptı

Geçtiğimiz günlerde kendisine suikast girişimi yapılan ve kulağından yaralanan Donald Trump ilk kez kürsüye çıkıp açıklamalar yaptı.

Yaşadığı suikast girişimi sonrası Donald Trump ilk kez kürsüye çıkıp açıklamalar yaptı

ABD Başkanlık seçimlerine aylar kala Biden ve Trump arasındaki rekabet kızışırken dünya, Trump’a yönelik suikast girişimi ile sarsıldı. Kulağından yaralanan ABD Başkan adayı Donald Trump, suikast sonrası ilk kez sessizliğini bozarak kürsüye çıktı.

SonDakika’nın haberine göre Cumhuriyetçi Parti'nin Ulusal Kongresinin son gün oturumuna katılan Trump "4 ay sonra muazzam bir başkanlık zaferi kazanacağız. Ulusumuzu beceriksiz liderlerin elinden kurtarmalıyız" ifadesini kullandı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Başkan adayı Donald Trump, 13 Temmuzda seçim mitingi sırasında uğradığı suikast girişiminden sonra Milwaukee'de gerçekleşen Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kongresi'nde ilk kez halkın karşısına çıkarak konuşma yaptı.

“HİÇ OLMADIĞIM KADAR DAHA KARARLIYIM”

Yaşadığı suikast girişimi sonrası Donald Trump ilk kez kürsüye çıkıp açıklamalar yaptı

"Tüm Amerika'nın başkanı olmak için adaylığı kabul ediyorum, sadece Amerika'nın yarısı için değil" şeklinde taraftarlarını da coşturmaya çalışan Trump, sadece Amerika'nın yarısını kazanmanın başarı olmadığının altını çizdi. Trump, "İnanç, bağlılık ve gururla ABD başkanlığına adaylığınızı kabul ediyorum" dedi.

Trump, kasımda çok büyük bir zafer elde edeceklerini belirterek, herkes için yeni bir güvenlik dönemi başlayacağının, toplum içindeki bölünmüşlüğün "iyileştirilmesi" gerektiğine vurgu yaptı. Suikast girişiminde yaşadıklarını detaylı olarak aktaran Trump, "Bu korkunç saldırıya rağmen bu akşam birlik ve kararlılıkla bir aradayız. Hiç olmadığım kadar daha kararlıyım." ifadelerini kullandı.

“AMERİKAN TARİHİNİN EN KÖTÜ 10 BAŞKANI BIDEN KADAR KÖTÜ OLAMAZ”

Suikast girişimiyle ilgili de konuşan Trump şunları söyledi:

"Amerikan tarihinin en kötü 10 başkanı Biden kadar kötü olamaz.Ulusumuzu beceriksiz liderlerin elinden kurtarmalıyız" ifadelerini kullandı. Saldırı sonrası yumruğunu hava kaldırğı fotoğrafın önünde konuşan Trump, "İnsanlara iyi olduğumu göstermek için yumruğumu havaya kaldırdım. Saldırılara karşı her zamankinden daha kararlıyım."

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER