Yanlışlıkla Türk bayrağı asılması Tunus'u birbirine kattı

Kuzey Afrika ülkesi Tunus'da yaşanan bayrak krizi ülkede büyük ses getirdi. Bir demiryolu işletmesi yerinde Türk bayrağı asılması sonucu yetkililerin 4 kişi tutukladığı öğrenildi.

Yanlışlıkla Türk bayrağı asılması Tunus'u birbirine kattı

Sosyal medyada da gündem olan görüntülerde Tunus'da bir devlet işletmesinde Türk bayrağının dalgalandığı görüldü. Türk vatandaşlarında akıllarında soru işareti oluşturan görüntü Tunus makamlarının konuya dair soruşturma başlatmasına neden oldu.

sondakikacom'da yer alan habere göre Tunus devlet demiryolu işletmesi olan SNCFT'nin bir binasında Türk bayrağı göndere çekildi. Yanlışlıkla çekildiği ifade edilen Türk bayrağına Tunus halkı sosyal medyada tepki gösterdi.

4 KİŞİ TUTUKLANDI

Söz konusu şirkete büyük bir tepki gösterilirken şirket olayın bir hata sonucu olduğunu söyledi. Türk bayrağı ile Tunus bayrağının birbirine benzediğinden dolayı böyle bir olayın yaşanma ihtimali akıllara gelirken Tunuslu yetkililer işi ciddiye alarak hareket etti.

Edinilen bilgiye göre olay ile ilgili 4 kişinin gözaltına alındığı ve ardından tutuklandı. Son dönemde Tunus'ta artan milliyetçilik durumlardan sorumlu tutulan Cumhurbaşkanı Kais Saied Tunus Milli Yüzme Takımını bayrağı doğru şekilde sergilemediği şekilde dağıtmıştı.

Tunus'ta yaşanan bayrak krizi ülkede en çok bahsedilen konular arasında yer alıyor. Bir kriz yaşanmasına neden olan olay ile ilgili şirket sipariş edilen bayraklar arasında yanlışlıkla karşılan bir bayrağın göndere çekilmesini ifade etmesine rağmen tepkilerden kaçamadı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER