X, Brezilya'daki ofisini kapatmak durumunda kaldı

Son günlerde dünya genelinde farklı ülkelerde hükümetler ve sosyal medya uygulamaları arasında sık sık gerilimler yaşanıyor. Devletler uygulamaları kurallarına uymamak ile suçlarken sert tedbirler alarak karşı tarafa geri adım attırmaya çalışıyor.

X, Brezilya'daki ofisini kapatmak durumunda kaldı

Instagram ve Türkiye arasında yaşanan erişime kapatma gerilimi günlerce devam etmişti. Türkiye, Instagram'dan kendi koyduğu kurallara uymasını talep etmiş, tarafların uzun görüşmeleri sonucunda uygulama yeniden eski haline dönmüştü.

TÜRKİYE VE VENEZUELA'DA YASAK SÜRECİ YAŞANDI

Öte yandan Güney Amerika ülkesi Venezuela'da X ile bir problem yaşamış, Devlet Başkanı Maduro ve Elon Musk birbirlerine sert sözler ile yüklenmişti. Bu gelişmenin ardından Venezuela'da X 10 gün yasaklanmıştı. Ayrıca Nicolas Maduro kameralar karşısında Whatsapp'ı telefonundan silmesi ile de gündem olmuştu.

Sosyal medya uygulaması X bir Güney Amerika ülkesi ile daha ters düştü. Edinilen bilgiye göre Brezilya X'ni kurallarına uymaması halinde temsilciyi tutuklayacağını açıklaması sonrası, X ülkeden faaliyetlerini durdurdu.

ELON MUSK'TAN TEPKİ

X'ni almış olduğu bu karar ile ilgili Elon Musk bir açıklama yaptı. Geçtiğimiz yıllarda uygulamayı satın alan Musk "Alexandre de Moraes'in (yasa dışı) gizli sansürü ve özel bilgilerin devredilmesi taleplerini kabul etmiş olsaydık, eylemlerimizi utanç duymadan açıklamamızın bir yolu yoktu" diyerek Brezilya yönetiminin suçlu olduğunu ifade etti.

Ülkelerden peş peşe uygulamalara yönelik sert tepki gelmesi dikkatlerden kaçmıyor. Her uygulamaya bir kısıtlama kararının gelme ihtimalinin oluşu yeni gelişmelerin yaşanması beklentisini artırıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER