Vietnam'da Yagi Tayfunu! Hayatını kaybedenlerin sayısı 21'e çıktı

Bir süredir Vietnam’da etkisini göstermesi beklenen Yagi Tayfunu Vietnam’a ulaştı. Aktarılan son habere göre şu ana kadar hayatını kaybedenlerin sayısı 21’e ulaştı.

Vietnam'da Yagi Tayfunu! Hayatını kaybedenlerin sayısı 21'e çıktı

Konu ile ilgili açıklama Vietnam News internet sitesi üzerinden yer aldı. Dere Yönetimi, Afet Önleme ve Kontrol Dairesi’nden konuya ilişkin resmi açıklama geldi. Yapılan açıklamada Yagi Tayfunu’nun yol açmış olduğu afet ya da kazalarda hayatını kaybedenlerin sayısının 21 olduğu ortaya çıktı.

8 BİN EV HASAR GÖRDÜ

Afetten en az 229 kişinin yaralandığı öğrenildi. Şiddetli tayfunda ilk belirlemelere göre 8 bin ev de hasar görmüş durumda. Afet Önleme ve Kontrol Dairesi’nin yapmış olduğu açıklamaya göre 110 bin hektarlık pirin. Tarlası da tayfun sebebi ile sular altında kaldı.

Tayfundan olumsuz olarak etkilenen vatandaşların en temel sorununun barınma ve gıda olduğu açıklandı. Ani sel ve toprak kayması açısından yüksek riskli görülen yerlerde tahliye süreci devam ediyor.

BİNLERCE ASKERİ PERSONEL GÖREV ALDI

Öte yanda Yagi Tayfunu sebebi ile binlerce askeri personele de saha da görev verildi. 3 Eylül’de etkisini göstermeye başlayan Yagi Tayfunu’nda ilk aşamada 20 kişi hayatını kaybetmiş 26 kişi de kaybolmuştu. Tayfunla birlikte ortaya çıkan sel, şiddetli yağmur ve toprak kayması bölgedeki hayatı neredeyse durma noktasına getirdi.

Çin’de de meydana gelen tayfunda 4 kişi hayatını kaybetmiş 95 kişi de yaralanmıştı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER