Uzaya giden ilk Türk astronotun yolculuğuna sayılı saatler kaldı!

Uzaya gidecek olan ilk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın yolculuğuna sayılı saatler kaldı. Yolculuk için geri sayım başlarken nefesler tutuldu, heyecanla Gezeravcı'nın yolculuğu bekleniyor.

Uzaya giden ilk Türk astronotun yolculuğuna sayılı saatler kaldı!

Türkiye'yi gururlandıran haber geçtiğimiz haftalarda geldi. Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın yolculuğunun detaylarının duyurulmasıyla tüm Türkiye büyük bir gururla yolculuğun detaylarını takip etmeye başladı.

Türkiye'nin uzay macerasında tarihi bir adım olan Türk astronot Alper Gezeravcı'nın yolculuğuna artık sayılı saatler kaldı. 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece, Gezeravcı ve mürettebatı taşıyacak Axiom Mission 3 (Ax-3), saat 01.11'de uzaya fırlatılacak.

Bu tarihi an, Türkiye'ye adını altın harflerle yazdırırken ülkenin dört bir yanındaki meydanlarda da canlı takip edilecek.

FLORİDA'DAN UZAYA YOLCULUK

Uzaya giden ilk Türk astronotun yolculuğuna sayılı saatler kaldı!

Gezeravcı ve mürettebatının uzay yolculuğu ABD'nin Florida eyalerinde başlayacak. Fırlatma töreni ise başta Ankara ve İstanbul olmak üzere tüm Türkiye'nin meydanları ve bilim merkezlerinden takip edilecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Ankara ve İstanbul meydanlarında 'dome çadır' adı verilen dev kubbeli alanlardan planetaryumlar ise Gezeravcı'nın uzay yolculuğu canlı izlenebilecek.

Ankaralılar, ilk Türk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın yolculuğunu saat 23.00 itibariyle an be an canlı takip ederken, Türkiye için gururlu anlara hep birlikte tanıklık edecekler.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER