Uzay meraklılarını şoke eden keşif! Dünya dışı yaşamın kapıları orada aralanıyor

NASA'nın son keşfi uzay meraklılarını heyecanlandırdı. O gezegenler sayesinde Dünya dışı yaşamın kapıları aralanıyor. Detaylar haberimizde...

Uzay meraklılarını şoke eden keşif! Dünya dışı yaşamın kapıları orada aralanıyor

Dünya dışı yaşama dair izler uzun yıllardır aranmaya devam ediyor. Artan Dünya nüfusu nedeniyle yaşanabilir yeni gezegenlerin arayışı da sürerken, uzay meraklılarını heyecanlandıran bir haber NASA'dan geldi.

NASA, gizli okyanuslara sahip gezegenler keşfetti. Yeni keşfedilen gezegenler Dünya dışı yaşamın kapılarını aralayabilir.

BUZLARLA KAPLI SULU ALANLAR DÜNYA DIŞI YAŞAMA OLANAK KILABİLİR

Keşfedilen 17 yeni gezegen, yüzeyinde donmuş alanlar barındırıyor. Bu donmuş alanların altında su olabileceği tahmin edilirken, gezegenlerin Dünya dışı yaşama da ev sahipliği yapabileceği düşünülüyor.

AKAN SUYU GİZEYEN BUZLU DIŞ ZEMİNLERE SAHİPLER

Uzay meraklılarını şoke eden keşif! Dünya dışı yaşamın kapıları orada aralanıyor

NASA'nın keşfine göre, 17 gezegenin tamamında, akan suyu gizleyen buzlu dış zemin bulunduğu düşünülüyor. Ancak gezegenlerde su olması yaşama ev sahipliği potansiyelini arttırsa da gezegenlerde kesin olarak yaşam olduğu anlamı taşımıyor.

Çünkü gezegenlerde yaşam olma ihtimali, yörüngelerinde oldukları yıldıza olan uzaklıkları ve atmosferleri gibi faktörlerden etkileniyor.

YENİ GEZEGENLER ARAŞTIRMALAR AÇISINDAN UMUT VERİCİ

Gezegenlerin keşfiyle ilgili araştırmacılar, yaşamın kimyasal işaretlerini aramak açısından umut verici yerler olduğunu belirtiyor. Uzay meraklılarını heyecanlandıran haberin ardından, Dünya dışı yaşamın varlığı konusunda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER