Üsküp'ten hac için Mekke'ye bisikletiyle gitti! 42 gün pedal çevirdi!

Üsküp'ten hac için Mekke'ye bisikletiyle giden Qamuran Hirda ülkesine döndü. Hirda, kutsal yolculuk için 42 gün pedal çevirdi.

Üsküp'ten hac için Mekke'ye bisikletiyle gitti! 42 gün pedal çevirdi!

Bisikletle hacca giden Qamuran Hirda Mekke'ye ulaşmak için 42 gün pedal çevirdi. Kutsal yolculuğu sona eren Hirda, Üsküp'e döndü.

Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp'ten hac için Mekke'ye bisikletiyle giden 57 yaşındaki Qamuran Hirda ülkesine geldi. Bosna Hersek’ten arkadaşı Adem Aljic ile "Skopje to Mekkah 2024" adını verdikleri bu yolculukta Kuzey Makedonya’dan yola çıkan Hirda, Mekke'ye ulaşmak için 42 gün pedal çevirdi. Üsküp’e hava yoluyla dönen Hirda, Uluslararası Üsküp Havalimanı'nda ailesi ve Üsküp Ekoloji ve Dağcılık Derneği üyeleri tarafından karşılandı.

Üsküp'ten hac için Mekke'ye bisikletiyle gitti! 42 gün pedal çevirdi!

EN İYİ VE EN TATLI YOLCULUK

Hirda, yolculuğunu zorlu ama şu ana kadar yaptığı "en iyi ve en tatlı" yolculuk olarak nitelendirdi. Hirda, yolculuğunun Balkanlar ve Türkiye’deki bölümünün dağlar, Ürdün’ün başkenti Amman’dan Mekke’ye olan kısmının ise sıcaklık ve kuraklık nedeniyle zorlu geçtiğini anlattı. Hirda, zorluklara rağmen Mekke’ye olan yolculuğun kelimelerle tarif edilemeyeceğini belirterek, "Nerede durduysam, nereye gittiysem çok saygı ve gurur duydum. Bunu hiçbir zaman unutamam. Yolculuğum boyunca insanların ne kadar minnettar olduğunu, ne kadar insancıl olduğunu ve yardımsever olduğunu gördüm" ifadelerini kullandı.

57 yaşında bisikletiyle hacca giden Qamuran Hirda'yı görenler ise büyük şaşkınlık yaşadı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER