Ukrayna Rusya'da Belgorod'a saldırı düzenledi

2 yıldan fazla bir süredir topraklarında savaş süren Ukrayna, batının desteği ile şaşırtıcı bir karşı atağa geçmişti. Savaşı Rusya topraklarına taşıyan Ukrayna Ordusu Kursk'tan sonra bir yeri daha vurdu.

Ukrayna Rusya'da Belgorod'a saldırı düzenledi

Karadeniz'in öteki yüzünde yıllardır devam eden çatışma hali son günlerde yeniden alevlendi. Ülkenin doğu kısmında Rusya ile savaşan Ukrayna ordusu Ağustos başında Rusya'nın bazı bölgelerinde kontrolü ele geçirmişti.

Ukrayna Rusya'nın Kursk Oblastına yönelik askeri bir harekat başlatmıştı. Yüzlerce Rus askerini esir alan ordu önemli bir toprağı da kontrolü altına almıştı. Rusya'nın acil durum düğmesine bastığı bölgede gerginlik devam ederken Ukrayna'dan karşı bir hamle daha geldi.

KARŞILIKLI SALDIRILAR SÜRÜYOR

Kiev yönetimi dün akşam saatlerinde Belgorod bölgesine hava saldırısı düzenledi. Yaşanan saldırı sonucu bölgenin yerel yönetiminin verdiği bilgilere göre 5 kişi hayatını kaybetti. 37 kişinin yaralandığı saldırı da 10 kişinin durumunun ise ağır olduğu bildirildi.

Aynı gün içinde Rusya'da Ukrayna'da Harkov'a bir saldırı düzenlemişti. Bu saldırı da 7 kişi hayatını kaybederken 77 kişi de çeşitli şekillerde yaralanmıştı.

2014 yılında Kırım'ın Rusya tarafından ilhakı ile başlayan işgal 2022 yılında başlatılan operasyon ile zirve yapmıştı. Batının açık bir şekilde desteği ile savaşa devam eden Ukrayna'nın ne kadar daha mücadele edeceği zaman içinde belli olacak.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER