Ukrayna hükümeti değişikliğe hazırlanıyor!

Kiev'de hükümet yeni bir değişikliğe hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde Ukrayna Başkanı Zelenski yaptığı açıklamasında Ukrayna'nın başarılı olması için birtakım değişiklikler yapılacağını söylemişti.

Ukrayna hükümeti değişikliğe hazırlanıyor!

Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş hala devam ediyor. Aktarılan son habere göre Ukrayna’da ciddi bir hükümet değişikliğinin olacağı konuşuluyordu. Konuya ilişkin peş peşe istifa haberleri gelmeye başladı.

Kiev’de hükümet ciddi bir değişikliğe başladı. Şu ana kadar 6 üst düzey yetkili isim görevinden istifa ederken, istifa eden isimler arasında Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba’nın da olduğu öğrenildi.

DIŞİŞLERİ BAKANINDAN İSTİFA HABERİ

Kiev hükümeti adım adım değişime gidiyor. Konu ile ilgili Reuters haber ajansı Ukrayna Parlamento Başkanı Ruslan Stefanchuk’a dayandırdığı habere göre Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba istifa etti. Görevinden istifa eden bakanların önemli konumlarda olduğu ifade ediliyor.

ZELENSKİ DEĞİŞİKLİK OLACAĞINI SÖYLEMİŞTİ

İstifa eden bankalar arasında Stratejik Endüstriler Bakanı, Adalet Bakanı, Çevre Koruma Bakanı ve Başbakan Yardımcıları bulunuyor. Zelenski daha önce bu konuya ilişkin yaptığı açıklamasında Ukrayna’nın istediği başarıları elde etmesi için hükümette yeni değişiklikler olacağını ifade etmişti.

PEŞ PEŞE İSTİFA HABERLERİ GELDİ

Öte yandan Kiev’e ait olan F-16 savaş uçakları Rusya saldırısı püskürtülürken düşmüştü. Bu olaydan günler sonra Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Nikolay Oleşcuk görevden alındığı haberi gelmişti. Bu olay sonrasında da peş peşe istifa haberleri gelmeye başladı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER