Türkün beli eğilmez şarkısı anlamı ne, önemi nedir, neden gündem oldu?

Geçtiğimiz Mayıs ayında İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi geçirdiği helikopter kazası sonrasında hayatını kaybetmişti. Ülkenin geçirdiği trajik olayın adından vakit kaybetmeden yeni Cumhurbaşkanı seçme sürecine gidilmişti.

Türkün beli eğilmez şarkısı anlamı ne, önemi nedir, neden gündem oldu?

İran'ın ve bölge devletlerinin yakından takip ettiği seçim sonucunda ülkenin yeni lideri belli oldu. Seçimde birinci sırada gelen Mesud Pezeşkiyan İran İslam Cumhuriyetinin yeni Cumhurbaşkanı olarak ilan edildi.

İRAN'A TÜRK CUMHURBAŞKANI

Mesud Pezeşkiyan'ın seçimi kazanması Türkiye ve Türk dünyasından da yakından takip edildi. İranlı bir Türk olan ve her fırsatta Türklüğü ile itfihar eden Pezeşkiyan seçim kutlamalarında kullandığı şarkı ile gündem olmayı başardı.

69 yaşındaki Pezeşkiyan kutlamalarda Türk dünyasında kullanılan "Türk'ün beli eğilmez" şarkısını kullandı. Bu şarkı ülkemizde internet aramalarında hızlı bir şekilde üst sıralarda yer aldı.

İLİŞKİLERİN NASIL İLERLEYECEĞİ MERAK KONUSU OLDU

İran'da milyonlarca Türk'ün yaşadığı biliniyor. En büyük Türk nüfusunun İran Azerilerinin olduğu ülkede Mesud Pezeşkiyan'ın nasıl bir politika izleyeceği merak konusu oldu. Mesut Pezeşkiyan için ülkede önümüzdeki günlerde resmi tören düzenlenmesi ve kendisinin Cumhurbaşkanı olarak yönetime geçmesi bekleniyor.

Bölgenin iki güçlü ülkesi olan Türkiye ve İran'ın ilişkilerinin bu süreçten sonra nasıl ilerleyeceği yakından takip edilecek. Özellikle İran'ın İsrail ve Amerika ile yaşadığı gerilim in artıp atmayacağı dikkat çekmeyi sürdürüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER