Türkiye'nin ardından bir ülke daha sosyal medya yasağı uyguladı!

Milyarlarca kullanıcısı olan Instagram ülkemizde büyük bir şok etkisi yaşamıştı. Türkiye, katalog suçları ihlal ettiği gerekçesiyle uygulamaya erişim engeli getirmişti.

Türkiye'nin ardından bir ülke daha sosyal medya yasağı uyguladı!

Geçmiş yıllarda da Youtube gibi uygulamalara erişim engeli koyması ile bilinen Türkiye, bu konuda radikal bir adım daha attı. Milyonlarca insan bir sabah uyandı ve hesaplarına erişemedi.

Devletin koyduğu kurallara uymadığı ifade edilen Instagram ve Türkiye arasında yaşanan bu durum dünya genelinde de gündem oldu. Öte yandan bir başka ülkede ise yine dünyanın en çok kullanılan bir sosyal medya uygulaması ile gerginlik yaşanıyor.

"DEFOL ELON MUSK"

Geçtiğimiz günlerde Venezuela Devlet Başkanlığı seçimini kazanan Nicolas Maduro, Amerikalı Elon Musk tarafından eleştirilmişti. Musk'un seçimlere hile karıştırdığını iddia ettiği Maduro kendisine söylenen sözlere oldukça sinirlenmiş ve Musk'ı tehdit etmişti.

Sosyal medya uygulamalarına karşı taviz vermeyen Nicolas Maduro, kurmaylarına ülkelerinde X'i 10 gün yasaklama kararı aldığını bildirdi. Venezuela Devlet Başkanı Maduro "Venezuela’dan 10 günlüğüne defol X. Defol Elon Musk. Venezuela’da anayasa var, devlet var ve onlara saygı duymalısın" diyerek ifade etti.

Başkan Maduro geçtiğimiz günlerde de kameralar karşısında Whatsapp ile ilgili yaptığı ile dikkat çekmişti. 61 yaşındaki Başkan Maduro canlı yayında telefonundaki Whatsapp uygulamasını silmişti.

Türkiye'den başka bir ülkede de sosyal medya tartışması yaşanması dikkatlerden kaçmadı. Türk vatandaşlarda kendi ülkelerinde yaşanan gelişmeleri yakından takibini sürdürüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER