Türkiye ve Yunanistan arasına komşuluk köprüsü kuruluyor!

Türkiye ve Yunanistan arasında ilişkilerin geliştirilmesi için önemli adımlar atılıyor. Bu çerçevede Yunanistan tarafından yapılan açıklamada İpsala sınırında yeni bir köprünün inşaatına başlanacağını bildirildi.

Türkiye ve Yunanistan arasına komşuluk köprüsü kuruluyor!

Türkiye ve Yunanistan arasındaki politik ilişkinlerin olumlu seyretmesi için çalışmalar devam ediyor. Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Kostas Frangoyannis'ten yeni köprü açıklaması geldi.

İpsala sınırında yeni bir köprünün inşaatına başlanacağını açıklayan Frangoyannis, köprünün ulaşım ve ticarette kolaylık sağlanmasının amaçlandığını belirtti.

TÜRKİYE VE YUNANİSTAN ARASINDA KOMŞULUK KÖPRÜSÜ KURULUYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu sonrasında Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile yaptığı kritik zirve sonrasında ikili ilişkilerde yeni adımlar atıldı. Türkiye ile olumlu seyreden ilişkiler üzerine açıklamalarda bulunan Frangoyannis, ikili ticaretin kolaylaşması, turizmin canlandırılması ve sivil koruma alanlarında işbirliğinin gelişmesinde önemli adımlar atıldığını aktardı.

ekran-goruntusu-2023-09-30-211555.png

Frangoyannis, İspala sınırında araçların geçişi için ikinci bir köprünün yapımına 2024 yılının içinde başlanacağını açıkladı. Detayların ise 2023 yılı sonuna yakın belli olarak kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

İPSALA NEREDE?

İpsala, Marmara Bölgesi'nin Trakya kesiminde Edirne'ye bağlı yüzölçümü 753 kilometrekare olan bir ilçedir. Batıda Yunanistan, kuzeybatıda Meriç, kuzeydoğuda Uzunköprü, doğuda ve güneyde Keşan, güneybatıda Enez ilçeleri ile çevrilidir. Dolayısıyla Yunanistan ile Türkiye arasında da köprü görevi görmektedir.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER