Türkiye Sudan’a insani yardım gemisi gönderdi

Sudan’da haziran ayından bu yana süren sel felaketi sebebi ile Türkiye bölgeye insani yardım gemisi gönderdi. Aktarılan son habere göre 16 Eylül tarihinde 2 insani yardım gemisi gönderildi.

Türkiye Sudan’a insani yardım gemisi gönderdi

Geminin Sağlık Bakanlığı, STK ve Sağlık Bakanlığı’nın katkıları ile hazırlandığı öğrenildi. Yardım içeriğinin büyük bir kısmı gıda, ilaç ve tıbbi malzemeden oluşuyor.

Sudan’da her yıl haziran ve ekim ayları arasında sel ve taşkınlar meydana geliyor. Bu yıl en az 200 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi.

GIDA, İLAÇ VE TIBBİ MALZEME GÖNDERİLDİ

Türkiye, Haziran ayından bu yana devam eden sel felaketlerinden ötürü, Sudan genelinde insani şartların giderek daha elverişsiz hale gelmesi ve bölge halkının temel ihtiyaçlara erişmede zorluklar yaşaması nedeniyle ilki 13 Temmuz 2024, ikincisi 16 Eylül 2024 tarihinde olmak üzere Sudan’a iki insani yardım gemisi gönderdi. SARDES isimli ilk gemi, AFAD koordinasyonunda Sağlık Bakanlığı, Türk Kızılay ve STK’ların katkılarıyla hazırlandı. Çoğunlukla gıda, ilaç ve tıbbi malzemeden müteşekkil 2 bin 408 ton insani yardımı, Dışişleri Bakanlığı desteğiyle Sudan’a ulaştırdı. Dışişleri Bakanlığı’nın desteği ve AFAD koordinasyonunda Türk Kızılay ve STK'ların katkılarıyla hazırlanan yaklaşık 3 bin tonluk ikinci insani yardım gemisi, Port Sudan’a müteveccihen 16 Eylül 2024 tarihinde Mersin Limanı’ndan hareket etti. İkinci gemideki yardımlar çoğunlukla çadır ve gıda malzemelerinden oluşuyor.

Sudan’da haziran ayından bu yana devam eden sel felaketi beraberinde kolera salgınını da getirdi. İnsani yaşam şartlarının her geçen gün daha da zorlaşması sebebi ile Türkiye’den Sudan’a 2 insani yardım gemisi gönderildi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER