Türkiye kültürü Latin Amerika'da tanıtılacak

Türk kültürünü dünyanın farklı ülkeleri ile tanıtma girişimlerine devam eden Yunus Emre Enstitüsü çalışmalarının kapsadığı alanı genişletiyor.

Türkiye kültürü Latin Amerika'da tanıtılacak

Dünyanın farklı milletlerini Türkçe ve Türk kültürü ile tanıştırma ve öğretme çalışmaları resmi ve özel kurumlar tarafından sürüyor. Farklı milletlerin Türkiye'yi ve kültürünü yakından tanıması milletler arası dayanışmanın daha fazla artmasını sağlıyor.

TÜRK KÜLTÜRÜ DÜNYAYA ÖĞRETİLİYOR

Konu ile ilgili olarak son gelişme Venezuela'dan geldi. Latin Amerika'nın önemli olan ülkelerinden Venezuela'da Altamira Bölgesinde açılan enstitü hizmet binasına Venezuela'lılar yüksek ilgi gösterdi.

Türkiye'nin Venezuela Büyükelçisi Aydan Karamanoğlu'da kapılarını yeni açan enstitüye giderek Venezuela'lı insanların aldığı Türkçe eğitimlerini yerinde takip etti.

Yapılan hizmet ile ilgili konuşan Büyükelçi Karamanoğlu, “Yunus Emre Enstitüsünün Karakas’taki yeni binasında faaliyetlerine başlamış olmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Venezuela’da Türk diline ve kültürüne yönelik oldukça yoğun bir ilgi mevcut. Enstitü, Türkçe kursları başta olmak üzere önümüzdeki dönemde gerçekleştireceği etkinliklerle Türkiye ile Venezuela arasındaki kültürel ilişkileri daha da güçlendirecek ve halklarımız arasında dostluk köprüleri kurulmasına katkı sağlayacak” şeklinde konuştu.

Öğrencilere Türkiye'yi yakından tanımaktan duydukları memnuniyeti ifade ettiler. Enstitünün ilerleyen dönemlerde faaliyetlerini artırması bekleniyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER