Türk doktor Afrikalı çocuklara şifa dağıtıyor

Türkiye doktor Zeynep Abuşoğlu, Afrika'nın çeşitli bölgelerine giderek hasta olan çocuklara şifa dağıtıyor.

Türk doktor Afrikalı çocuklara şifa dağıtıyor

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Zeynep Abuşoğlu, Afrika'da bulunan çocukların sağlıklı yaşamaları için emek veriyor. Afrikalı çocuklara şifa dağıtan Abuşoğlu, Afrika'nın kendisi için bir tutku olduğunu belirtti.

45 yaşındaki Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Zeynep Abuşoğlu, Türkiye'de çalışmalarına devam ederken, Afrika'nın farklı bölgelerine giderek ihtiyacı olan çocukları sağlığına kavuşturmak için çalışıyor. Meslek hayatı boyunca Türkiye'de birçok farklı ilde çalışan Zeynep Abuşoğlu, Afrika'nın farklı bölgelerine giderek doktorluk yapıyor.

Türk doktor Afrikalı çocuklara şifa dağıtıyor

"HAYATA BAKIŞ AÇIMI DEĞİŞTİRDİ"

Gönüllü olarak gittiği Çad'da 2 hafta süreyle çocuklara sağlık hizmeti veren Abuşoğlu, "Buradaki çocukların masumiyeti, mutluluğu ve saf sevgisi beni çok etkiledi" dedi. Doktor olmadan önce de Afrika'ya karşı ilgisi ve sevgisi olduğunu söyleyen Abuşoğlu, "İlk Afrika görevimi 2019 yılında Somali'de gerçekleştirdim. Afrika benim için mutluluk demek. Buradaki çocukların masumiyeti, mutluluğu ve saf sevgisi beni çok etkiledi. Hayata bakış açımı değiştirdi. Ayrıca mesleki motivasyonumu ciddi anlamda artırdı. İnsanlara yardımcı olabilmek, kalplerine biraz da olsa dokunabilmek, sağlıklarına katkıda bulunabilmek ciddi anlamda beni motive ediyor" ifadelerini kullandı.

Doktor Abuşoğlu, her dönüşünde Afrika'ya tekrar gitmeyi daha çok istediğini belirterek, mümkün olduğunca yurt dışı görevlerinde bulunmak istediğini de anlattı. İki kızı olduğunu belirten Abuşoğlu, Afrika'ya gittiğinde kızlarından ayrılmanın çok zor olduğunu ancak kızlarının kendisine çok destek olduğunu söyledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER