Türk askeri 2 sene daha Somali'de görev yapacak!

Türk Silahlı Kuvvetlerinin yurt dışındaki askeri varlığına dair önemli bir gelişme yaşandı. Afrika'da stratejik öneme sahip Somali'de yıllardır askeri faaliyetler yürüten Türkiye'nin görev süresi bir kez daha uzatıldı.

Türk askeri 2 sene daha Somali'de görev yapacak!

Türk askeri ülke sınırları içinde olduğu kadar ülke sınırları dışında da gücünü göstermeye devam ediyor. Bu kapsamda Somali'de 2017 yılında bir askeri üs açan Türkiye bu ülkede askeri varlığını korumaya devam edecek.

SOMALİ İLE İLİŞKİLERE VURGU YAPILDI

Konu ile ilgili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisinde bugün Somali'deki askerin görev süresinin 2 yıl daha uzatılmasına dair bir oylama yapıldı. Meclis Genel Kurulunda oylamaya sunulan tezkereye Cumhuriyet Halk Partisi ve DEM Parti hayır oyu kullandı.

Genel Kurulunda kabul edilen tezkerede şu ifadeler yer aldı;

"Somali ile ülkemiz arasında akdedilen milletlerarası anlaşmaların uygulanması kapsamında, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının, Somali'nin terörizm, deniz haydutluğu, yasa dışı balıkçılık, her türlü kaçakçılık ve diğer tehditlere karşı güvenliğinin sağlanması faaliyetlerine destek verilmesi amacıyla Somali'nin deniz yetki alanları dahil olmak üzere iki ülke tarafından müştereken belirlenecek bölgelerinde ve münhasıran tespit edilecek kurallarla görevlendirilmesi ve bununla ilgili gerekli düzenlemelerin Cumhurbaşkanı tarafından belirlenecek esaslara göre yapılması için Anayasa'nın 92'nci maddesi uyarınca 2 yıl süreyle izin verilmesi hususunda gereğini bilgilerinize sunarım"

TÜRKİYE'NİN YURT DIŞI ASKERİ VARLIĞI

Güncel olarak Türkiye'nin 5 ülkede askeri üssü bulunuyor. NATO görevi kapsamında farklı ülkelerde de askeri bulunan Türkiye Suriye ve Irak'ın kuzeyinde terör faaliyetlerine karşı operasyonlar gerçekleştiriyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER