Trump'tan dünyayı korkutan açıklama: Üçüncü dünya savaşına yakınız

Bir önceki dönemin ABD Başkanı olan Donald Trump yaklaşan seçimlerde yeniden aday olmanın hesaplarını yapıyor. Sivri dilli ve dobra çıkışları ile bilinen Trump büyük bir savaş beklentisi içinde olduğunu ifade etti.

Trump'tan dünyayı korkutan açıklama: Üçüncü dünya savaşına yakınız

İsrail'in acımasız saldırı politikasının başında olan Başbakan Benjamin Netanyahu ABD temaslarını sürdürüyor. Gazze'de yaşananlara rağmen İsrail'e koşulsuz bir şekilde destek verdiğini ifade eden Washington yönetimi tepki çekmeye devam ediyor.

NETANYAHU FLORİDA'DA TRUMP İLE GÖRÜŞTÜ

Alınan kararlara aldırış etmediğini belirten İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun Amerika ziyareti kapsamında sıradaki durağı Donald Trump oldu. Yapılan görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Trump dünyanın yeni bir dünya savaşına çok yakın olduğunu belirtti.

Donald Trump yaptığı konuşmada gerginliklerin kendisi seçilirse sona ereceğini söyledi. Savaş beklentisi ile ilgili "Kazanamazsak, Orta Doğu'da büyük savaşlar ve belki de üçüncü bir dünya savaşıyla karşı karşıya kalacağız. Şu anda 3. Dünya Savaşı'na 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana hiç olmadığı kadar yakınız" şeklinde konuştu.

TRUMP, HARRİS'İ ELEŞTİRDİ

Seçimde bir diğer Başkan adayı olan Kamala Harris'in Gazze'de yaşanan insanlık dramına sessiz kalmayacağını ifade etmesini saygısızlık olarak nitelendiren Trump "Yahudi olan bir kişinin ona nasıl oy verebileceğini bilmiyorum" diyerek İsrail'in yaptıklarını desteklediğini ifade etmiş oldu.

Amerika'da Kasım ayında yapılacak seçimin nasıl sonuçlanacağı merak konusu oldu. Biden'in yerine aday olan Kamala Harris ile Trump'ın çekişmeli bir yarış içinde olacağı düşünülüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER