Tel Aviv'e 2 bin kilometreden balistik füze!

İsrail ordusunda emir-komuta zinciri koptu. Tel Aviv'e 2 bin kilometreden balistik füze saldırısı gerçekleşirken Tel Aviv çevresini kırmızıya boyayan siren sesleri ve patlamalar meydana geldi.

Tel Aviv'e 2 bin kilometreden balistik füze!

İsrail'in Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği savaşın birinci yılının dolmasına 20 gün kalırken savaş güneyden kuzeye 2600 kilometrelik bir cepheye yayıldı. Başkent Tel Aviv çevresini kıpkırmızıya boyayan siren seslerini patlamalar izledi, saldırıyı düzenleyen hipersonik füze kullanıldığını söylerken kuzey cephesinde gökyüzünden düşen harita ise, büyük bir skandalı ortaya çıkardı.

İsrail'in orta kesiminin yanı sıra kuzey cephesinde de bu sabah siren sesleri yükselirken Yukarı Celile ve İsrail işgali altında tutulan Suriye toprağı Golan Tepeleri'ndeki birçok yerleşimde duyulan hava saldırısı sirenlerinin merkezi, sınır çatışmasının en önemli adreslerinden biri olan Kiryat Shmona'ydı.Lübnan'ın en ciddi askeri gücü Hizbullah, İsrail'in kuzey sınırını bir kez daha roket ve kamikaze drone yağmuruna tuttu.

İSRAİL ORDUSUNDA EMİR-KOMUTA ZİNCİRİ KOPTU

Hizbullah, yeni bir açıklama yaparak Matla ve Malikiye'deki saldırılara dair bilgi verdi. Matla'ya ateşlenen intihar drone'unun İsrail askerlerini vurduğu kaydedilirken, El Malikiye'de ise kamikaze silahlı insansız hava aracının İsrail ordusuna ait bir teknik sistemi yok ettiği belirtildi.

Lübnan medyası ise, İsrail ordusunun sınır hattındaki Vazzani köyüne havadan uyarı ilanları attığını bildirdi. İsrail ordusunun bıraktığı ilanlar, köy sakinlerinden saat 16.00'ya kadar bölgeden ayrılmalarını isterken "Hizbullah sizin bölgenizden atış yapıyor. Evlerinizi derhal terk ederek saat 16.00'ya kadar kuzeydeki Hiyam köyüne doğru ilerleyin. Bu vakitten sonra burada kalan herkes terörist sayılacaktır." denildi. Gelişmeler takip edilirken saldırıların son bulması bekleniyor.

SONRAKİ HABER