Son Dakika! İsveç, resmen NATO'nun 32. üyesi oldu

Bugün ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenen giriş protokolü kabul töreni ile birlikte İsveç'in artık resmen NATO'ya katıldığı öğrenildi.

Son Dakika! İsveç, resmen NATO'nun 32. üyesi oldu

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile İsveç Başbakanı Ulf Kirstersson, Washington'da bugün yaptıkları görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantı ile birlikte artık resmen NATO'nun 32. üyesi olduğu öğrenildi.

İsveç'in NATO ittifakına katılmasına ilişkin resmi giriş protokolünü basına gösteren Blinken, "Bu katılım belgesi ile birlikte İsveç'e, (NATO'nun kurucu anlaşması) Washington Anlaşması'nın bir tarafı ve NATO'nun 32. üyesi olarak hoş geldiniz demek istiyorum. Bu İsveç için tarihi bir an, İttifak'ımız için tarihi bir an, NATO müttefiklerimizle transatlantik ilişkilerimiz için de tarihi bir an." şeklinde konuştu.

İSVEÇ RESMEN NATO'NUN 32. ÜYESİ OLDU!

Konu ile ilgili NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İsveç'in NATO'ya resmi olarak katıldığını bildirdi. Bu çerçevede yapılan açıklamalar ise şu şekildeydi;

"İsveç, NATO'nun 32. üyesi oldu ve masamızda hak ettiği yeri aldı. Pazartesi günü NATO karargahında bayraklarını göndere çekmeyi sabırsızlıkla bekliyorum." ifadelerini kullanan Stoltenberg, "İsveç'in katılımı NATO'yu daha güçlü, İsveç'i ve tüm İttifak'ı daha güvenli kılıyor." değerlendirmesini yaptı.

Alınan bu karar ile birlikte Brüksel'deki NATO karargahında 11 Mart'ta resmi tören düzenlenecek ve İsveç bayrağının buraya çekileceği öğrenildi.

SONRAKİ HABER