Simpsonlar kehanetleri hangi bölümlerde var, nasıl biliniyor?

Dünya televizyon tarihinin en uzun soluklu dizilerinden biri olan The Simpsons, özellikle ülkemizde pek çok siyasi ve küresel boyuttaki hadiselerin gerçekleşmesiyle bağdaştırılıyor. Dizinin bu tür olayları önceden tahmin ettiği iddia ediliyor.

Simpsonlar kehanetleri hangi bölümlerde var, nasıl biliniyor?

The Simpsons yine kehanetleriyle gündemde. Dizinin yaratıcıları bile bu iddialara şaşırırken geçtiğimiz günlerde Trump suikastının da dizide daha önceden işlendiği konuşulmaya başlandı.

Matt Groening’in yaratıcısı olduğu The Simpsons, 1989’da yayınlandığı tarihten itibaren Amerika kadar dünyada da fenomen oldu. Homer, Bart, Marge, Lisa, Maggie gibi aile fertlerinin yanı sıra dizinin geçtiği Springfield’daki diğer yan karakterlerin kısa sürede kendi hayran kitleleri oluştu. Şu anda da devam eden ve toplamda 35 sezon 768 bölüm olan The Simpsons, son yıllarda kehanetleriyle de çok konuşulmaya başlandı. Geçtiğimiz günlerde Trump suikastıyla yeniden gündeme gelen Simpsons kehanetlerinde bugüne kadar pek çok önemli olay her seferinde diziyle bağdaştırılıyor.

Bugüne kadar öne çıkan Simpsonlar kehanetlerinden bazılarını sizler için derledik.

DONALD TRUMP SUİKASTI VE YÜRÜYEN MERDİVENDE EL SALLAMASI

Simpsonlar kehanetleri hangi bölümlerde var, nasıl biliniyor?

Simpsons kehanetleri denince akıllara gelen ilk kare Trump’ın yürüyen merdivende el sallayarak halkı selamlaması oluyor. Geçtiğimiz günlerde Trump’a yapılan suikast girişiminin de The Simpsons tarafından önceden tahmin edildiği ortaya atıldı.

Donald Trump’a suikast yapıldığı iddia edilen görsel bir Youtuber tarafından hazırlandı. Böyle bir sahne dizide hiçbir zaman yer almadı.

Aynı şekilde Donald Trump’ın The Simpsons’ın bir bölümünde yürüyen merdivenlerde halka el sallayarak başkanlığını ABD’den önce ilan ettiği sahne, bu olaydan 2 hafta sonra yayınlandı.

KORONAVİRÜS VE PANDEMİ

Simpsonlar kehanetleri hangi bölümlerde var, nasıl biliniyor? - Resim : 2

Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan ve dünyayı uzun süreli bir covid-19 pandemisiyle kapanmaya iten koronavirüsün The Simpsons’ta da önceden tahmin edildiğine yönelik iddialar ortaya atılmıştı. Ancak söz konusu görselde de ülkenin Japonya, ve bölümün yayınlandığı 1993 yılında o sırada ABD’de hantavirüs adlı bir salgın olduğu Teyit sitesi tarafından doğrulanmıştı. Bu bölümde de o virüse gönderme yapılıyordu.

KOBE BRYANT’IN ÖLÜMÜ

Simpsonlar kehanetleri hangi bölümlerde var, nasıl biliniyor? - Resim : 3

Ünlü basketbolcu Kobe Bryant’ın helikopter kazasında hayatını kaybetmesi sonrası The Simpsons’ın bu olayı da önceden bildiği öne sürülerek dünya ayağa kalkmıştı. Ancak olayla ilişkilendirilen ve sosyal medyada paylaşılan helikopter kazası sahnesi dizinin olayla ilgisi olmayan başka bir bölümüne ait. Bryant’ın da tek bir sahnede dahi yer aldığı görülmüyor. Görseldeki sahne ise başka bir bölümden.

APPLE VISION PRO

Simpsonlar kehanetleri hangi bölümlerde var, nasıl biliniyor? - Resim : 4

Kısaca söylemek gerekirse bu yılın başlarında piyasaya sürülen gelişmiş teknoloji özelliklerine sahip Apple Vision Pro’ya benzer şekilde Simpsons ailesi de bu sanal gerçeklik teknolojisini kullanıyor. Ancak iddia edilen bölüm 2016’da yayınlandığında sanal gerçeklik gözlükleri teknolojisi de kullanılıyordu.

SİSİ, KRAL SALMAN VE TRUMP BİR ARADA

Simpsonlar kehanetleri hangi bölümlerde var, nasıl biliniyor? - Resim : 5

Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdulaziz al-Saud, ABD Başkanı Donald Trump ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdel Fattah el-Sisi'nin bir küre etrafında ellerini birleştirdikleri fotoğraf gündem olmuştu. Aynı şekilde fotoğrafın The Simpsons çizgi tarzıyla yapılmış sahnesi de yine dizinin bu olayı önceden bildiğine yönelik iddiaları getirmişti.

Fakat bu çizilen sahne de Trump’ın Suudi Arabistan’a ziyaretinden 5 gün sonra dizinin yeni bir sezonunun tanıtımı için kullanılmıştı. Öyle ki dizinin yaratıcıları da The Simpsons’ın kehanetlerle gündeme gelmesinin farkında olacak ki böyle bir şey yaptılar.

The Simpsons kehanetlerinin ardı arkası kesilmeyecek gibi duruyor. Üstelik nadiren de olsa dizinin bazı olayları ufak çaplarda tahmin ettiği de bir gerçek. Ancak büyük siyasi olaylar ve global çaptaki hadiselerin The Simpsons ile bağdaştırıldığı durumlarda, söz konusu bölümlerin hangi tarihte yayınlandığını ve paylaşılan sahne ya da videoların ne kadar doğru olduğunu araştırmanız daha iyi sonuçlar verecektir.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER