Sevgilisinin hayalin yok demesi üzerine ABD'de patron oldu!

Kız arkadaşının hayalin yok demesi üzerine ABD'de patron olan Can Harmanşah, kariyer hayatını anlattı.

Sevgilisinin hayalin yok demesi üzerine ABD'de patron oldu!

Eskişehir'de üniversite okurken kız arkadaşı tarafından hayali olmadığı düşüncesiyle terk edilen Can Harmanşah'ın hayatı değişti. Sevgilisinin söylediklerine hırslanan Can Harmanşah, ABD'de patron oldu.

Niğde'de yaşarken gündelik işçi olarak birçok işte çalışan Can Harmanşah'ın hayatı, sevgilisinin "Senin bir hayalin yok" diyerek onu terk etmesi ile değişti. Harmanşah, dil bilmeden eğitim için ABD'ye gitti. Birçok işte çalışan Harmanşah, masa başı işinden mutlu olmadığı için istifa ederek patronuyla ortak ABD'de tır şoförleri için eğitim okul açtı.

Sevgilisinin hayalin yok demesi üzerine ABD'de patron oldu!

ÖNCEDEN HAYALİM YOKTU

Can Harmanşah, “Niğdeliyim ve 8 yıldır Amerika'da yaşıyorum. Burada ekonomik zorluklar yaşıyordum, çiğ köftecide çalıştım, paketçilik yaptım zorlu şartlarla para biriktirip 2016'da yurt dışında yüksek lisansıma başladım. ABD'de bütün işlerde çalıştım, sonunda da tırcılığa başladım. Tır şoförlüğünden sonra da kariyerim çok farklı bir şekilde değişti" dedi.

Önceden hayalinin ve amacının olmadığını söyleyen Harmanşah, "Eskişehir'de üniversite öğrencisiyken kız arkadaşımla hayalim olmadığı için bir ayrılık yaşadım. Onun üstüne bütün hayatım değişti. Gittiğimde İngilizcem sıfırdı, hiç kimseyle iletişime geçemiyordum, çok zorlandım. Bizim ülkemizde tır şoförü olmak ustalık gerektiren bir meslek ve yapabileceğimi düşünmüyordum” ifadelerini kullandı.

"PATRONUM ORTAĞIM OLDU"

Yaşadığı eyalette ofiste çalışması istenen ancak mutlu olmadığını anlatan Can Harmanşah bir süre sonra işinden istifa etti. Tır şoförlüğü yapmaya başladığını ve talepler üzerine tır şoförleri için eğitim okulu açtığını belirten Harmanşah, "Youtube kanalımda tır şoförü olmakla ilgili videolar çekiyordum ve Türklerden çok mesaj alıyordum. Bunun üzerine de patronumla okul açmaya karar verdik. Türk göçmenler olarak ABD'de ekonomimiz yükselirse birbirimize faydamız olur diye düşündük, böyle bir kapı açtık. Patronum ortağım oldu 2,5 yıldır binden fazla vatandaşımızı tırcı yaptık" diye konuştu.

ABD'de Türk Birliği kurduklarını, böylece iyilik hareketini yaymaya çalıştıklarını söyleyen Harmanşah, “Amerika'da 50 eyalete yakın yerde Türk Birliği'ni kurduk. Vatandaşımız geldiği zaman bize ulaşabiliyor ve yardım edebiliyoruz. İyiliği yaymaya çalışıyoruz, burada zorluk yaşamasını istemiyoruz. Türkler diğer toplumlara baktığımız zaman Amerika'da çok dağınık, onlar belli sektörlere dağılmışlar ama biz bu şekilde güçlenememişiz. Belki tır bunun için iyi bir araç olacak, bundan 10-15 yıl sonra tır şoförü yaptığımız vatandaşlarımızın, tır şirketleri ya da çok para kazandıkları işletmeleri olacak. Bu sayede de vatandaşlarımızın çocukları iyi okullarda okuyacaklar, iyi bir geleceğe sahibi olacaklar. Bizim de buna bir katkımız olacak" şeklinde konuştu.

Can Harmanşah'ın sevgilisinin kendisini hayali olmadığını söyleyerek terk etmesi, yeni bir başlangıca neden oldu. Kariyerinde büyük gelişim yaşayan Harmanşah, hikayesiyle dinleyenlerin ilgisini çekti.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER