Salwan Momika öldü mü? Salwan Momika kimdir

Son yıllarda Kur'an-ı Kerim'e yönelik nefret eylemleri içeren ve bunu yapmaktan vazgeçmeyeceğini ifade eden Salwan Momika ile ilgili bir iddia ortaya atıldı. Geçtiğimiz günlerde Norveç'e iltica eden Momika'nın ölü bulunduğu öne sürüldü.

Salwan Momika öldü mü? Salwan Momika kimdir

Sosyal medyada ortaya atılan bir iddia kısa sürede gündem oldu. Uzun bir zamandır İsveç'te yaşayan ve kendini ateist olarak tanımlayan Momika'nın hayatını kaybettiği haberleri paylaşılmaya başlandı.

SALWAN MOMİKA ÖLDÜ MÜ?

Irak kökenli ve Arami-Süryani olan Momika İslam düşmanlığı yapması ve Kur'an-ı Kerim'i yakma eylemlerinde bulunması biliniyordu. Yapılan çağrılara rağmen bu nefret eyleminden vazgeçmeyeceğini vurgulayan Momika'ya bir çok defa sert bir şekilde tepki gösterilmiş, kendisi darp edilmişti.

Bu olaylara rağmen tutumundan vazgeçmeyen Salwan Momika geçtiğimiz günlerde yaşadığı İsveç'ten Norveç'e iltica ettiğini duyurmuştu. Bu gelişmenin ardından Momika'nın evinde ölü bulunduğu iddia edildi. Söz konusu haber kısa sürede gündemin üst sıralarında yer almasının ardından vatandaşlar olayın doğruluğunu araştırmaya başladı.

GERÇEK BELLİ OLDU

Söz konusu haber ise sonrasında yalanlandı. AA'nın teyit hattında yer alan bilgilere göre Momika'nın yakınları bu durumun gerçeği yansıtmadığını fakat kendisinin kameralar karşısına çıkmayacağını bildirdi. Söz konusu nefret eylemleri girişimlerinde Norveç hükümeti tarafından nasıl bir bakış açısının olacağı merak konusu oldu.

Benzer eylemlerin Avrupa'da sık bir şekilde yaşanmaya başlanması İslamafobi'de gelinen son noktayı gözler önüne serdi. İslam dünyası ve Müslümanlar bu tarz eylemlere izin verilmemesi gerektiği yönünde çağrılarına devam ediyor.

SONRAKİ HABER